Cele mai citite
 


Alba: Donaţii de zeci de mii de lei, pentru secţia de Oncologie
vineri, 21 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 55.000 de lei s-au strâns din donaţiile oamenilor simpli, în urnele din biserici, farmacii, magazine, instituţii publice, pentru amenajarea unui nou sediu pentru singura secţie de Oncologie din judeţ, cea de la Alba Iulia, la două luni de la demararea campaniei ''Înger păzitor''.
Cu doar 25 de paturi şi patru fotolii de chimioterapie, în condiţiile în care în Alba sunt aproape 7.000 de bolnavi de diverse tipuri de cancer, iar lunar se înregistrează în medie 300 de internări, secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba este supraaglomerată. Mulţi pacienţi sunt mutaţi în alte secţii din cauza lipsei de spaţiu.
Actualul sediu nu poate asigura astfel confortul bolnavilor de cancer, care se confruntă cu numeroase probleme, de la cele fizice, la nevoia unei intimităţi spirituale.
Noua secţie, care va fi amenajată în încăperile în care a funcţionat secţia de fizioterapie, va dispune de saloane de maxim trei paturi, de cabinete de consiliere şi de un spaţiu de îngrijiri paleative pentru bolnavii aflaţi în faze terminale.
Campania ''Înger păzitor'' este derulată în comun de Asociaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.
Fondurile sunt strânse prin donaţii într-un cont deschis la o sucursală bancară din Alba Iulia, prin SMS-uri, prin direcţionarea procentului de 2% din impozit şi prin amplasarea de urne în biserici, farmacii şi magazine.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: 'Înger păzitor' pentru sprijinirea bolnavilor de cancer Campania 'Înger păzitor' destinată strângerii de fonduri pentru amenajarea unui nou sediu pentru singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea de la Alba Iulia, a fost lansată vineri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a arhiepiscopului ortodox Andrei Andreicuţ.
Alba: Peste 770.000 de lei pentru modernizarea singurei secţii de oncologie din judeţ Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, singura de acest gen din judeţ, va fi modernizată, ca urmare a alocării de către Ministerul Sănătăţii a sumei de 776.000 de lei pentru finanţarea unor lucrări de reparaţii capitale.
Alba: Peste 3,5 milioane de lei, investiţi în modernizarea secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a fost inaugurată marţi după aproape doi ani de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a noului sediu, printr-o investiţie de peste 3,5 milioane de lei.
Echipamente moderne pentru menţinerea curăţeniei în secţiile de risc ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Secţiile de risc ale spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia - ATI, oncologie, ginecologie şi Ortopedie - au fost dotate cu echipamente moderne de curăţenie, pentru asigurarea unui spaţiu conform, în vederea menţinerii unui control cât mai bun al infecţiilor nozocomiale.
Alba: Un spaţiu inedit de relaxare pentru pacienţii viitoarei secţii de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Viitoarea secţie de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, o clădire a cărei construcţie va demara în vara acestui an, va dispune de un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi, acesta urmând să fie amplasat pe terasa imobilului.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.