Cele mai citite
 


O nouă ''chimio-bombă'' inteligentă pentru tratarea cancerului
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă ''chimio-bombă'' inteligentă pentru tratarea cancerului, care face tratamentul mai eficient şi reduce efectele secundare, combinând chimioterapia tradiţională cu hipertermia, a fost recent obţinută de către o echipă internaţională de cercetători, informează agenţia Xinhua, precizând că rezultate preliminare ale cercetărilor au fost prezentate joi la un congres al Societăţii europene de oncologie hipertermică.
Cercetători de la Centrul medical Erasmus, al Spitalului universitar din Rotterdam, au îmbinat chimioterapia şi hipertermia în cadrul unor globule mici adipoase, pe care le-au introdus apoi în fluxul sanguin. Încălzind ''chimio-bombele'' şi lăsându-le să explodeze, medicamentele îşi fac treaba pe plan local şi celulele tumorale pot fi ucise.

''În cursul voiajului lor prin fluxul sanguin, ele nu dăunează celulelor sănătoase. Încălzind tumoarea până la 42 de grace Celsius, globulele explodează imediat ce ajung în tumoare şi abia apoi sunt libere medicamentele chimioterapeutice'', a declarat Timo ten Hagen, de la Laboratorul de oncologie chirurgicală experimentală al Centrului medical Erasmus.

''Terapia s-a dovedit a fi un mare succes în studiile europene cu pacienţi'', a declarat fizicianul Gerard van Rhoon, de la Erasmus MC-Daniel den Hoed.

Spre deosebire de chimioterapia standard, în restul organismului pătrunde mai puţină chimioterapie, afirmă cercetătorii. Aceasta reduce riscul efectelor secundare şi pacienţii au mai puţin de suferit în ce priveşte căderea părului şi iritarea mucoaselor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O cască rece poate preveni căderea părului provocată de chimioterapie Un acoperământ rece pentru cap, special proiectat, poate reduce semnificativ pierderea părului în timpul chimioterapiei pentru cancer, a anunţat o echipă de cercetători de la un spital din Germania, informează agenţia DPA.
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
Celulele canceroase pot fi ţintite prin proteine create prin tehnici de bioinginerie (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a folosit o proteină creată în laborator pentru direcţionarea spre tumori a medicamentelor necesare chimioterapiei, în speranţa creării unor "rachete ghidate" care să vizeze strict celulele canceroase, studiile sale fiind publicate în luna iunie în...
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Medicament ce creşte durata de viaţă a pacientelor care suferă de cancer avansat de col uterin Un proiect prezentat la cea de-a 49-a reuniune anuală a Asociaţiei Americane de Oncologie Clinică (ASCO), care se desfăşoară între 2 şi 4 iunie la Chicago, demonstrează că pacientele cu cancer de col uterin în stare avansată şi recurentă tratate cu Bevacizumab (Avastin), combinat cu chimioterapie, trăiesc...
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.