Cele mai citite
 


Arad: Medicii români sunt atraşi de ofertele ce vin continuu din străinătate
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Municipal din Arad se confruntă, la fel ca alte unităţi medico-sanitare din ţară, cu o acută criză de medici şi de asistente medicale, deficitul de personal care se înregistrează la acest moment fiind de 40%.
După cum susţine conf. univ. dr. Teodora Olariu, managerul acestui spital, cea mai dificilă situaţie din acest punct de vedere, se înregistrează la secţiile de Radiologie, Epidemiologie şi Oftalmologie. La aceste secţii, deşi, în ciuda blocării angajărilor, sunt scoase posturi la concurs mereu, cu avizul Ministerului Sănătăţii, nu se reuşeşte angajarea nimănui, pentru că nu există medici specialişti, aceştia răspunzând ofertelor care vin din străinătate.

'Mereu apar afişe, chiar şi în spital şi se organizează conferinţe în cadrul cărora medicilor şi asistentelor le sunt prezentate oferte care ne atrag medicii specialişti în străinătate. Ne-au plecat o parte dintre medici datorită salariilor şi condiţiilor care li se oferă în străinătate, dar din acest punct de vedere nu le pot reproşa nimic, deoarece este dreptul lor. Mai mult, dacă se întorc acasă şi îşi vizitează foştii colegi, le prezintă acestora condiţiile în care trăiesc şi lucrează, reuşind astfel să racoleze alţi medici, care ne pleacă astfel', a declarat pentru AGERPRES conf. univ. dr. Teodora Olariu.

În altă ordine de idei, ca mamă a unui student la medicină (stomatologie) în an terminal, dr. Teodora Olariu spune că are mari emoţii, deoarece fiul ei a primit, alături de alţi nouă colegi de an, oferte foarte avantajoase în Anglia.

'Nu aş dori să plece, motiv pentru care 'negociez' cu el ca în primii ani, cel puţin, să rămână în România, să vedem cum se va descurca aici. Dar în situaţia în care nu va fi mulţumit, nu voi avea ce să fac şi voi fi nevoită să accept ca să plece în străinătate, pentru a-şi face un viitor. Sper însă că situaţia se va schimba şi în România şi va putea lucra aici şi va fi şi el mulţumit. Mai ales că şcoala românească de Medicină, de Stomatologie, încă este o şcoală foarte bună şi apreciată în lume', a mai spus conf. univ. dr. Teodora Olariu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vaslui: Criză de medici diabetologi în judeţ Judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de medici diabetologi, la cei 17.000 de pacienţi diagnosticaţi cu diabet, existând doar doi specialişti.
Arad: Marea majoritatea a absolvenţilor Facultăţii de medicină a UVVG Arad au promovat rezidenţiatul Mai mult de 90% dintre absolvenţii din acest an ai Facultăţii de Medicină Generală, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş' Arad au promovat examenul de rezidenţiat.
Florea (PNL Mureş): Orice plecare în străinătate a unui pacient trebuie urmată de demisia şefilor de clinici Copreşedintele PNL Mureş, Dorin Florea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că orice plecare în străinătate a unui pacient român ar trebui să fie urmată de o demisie a unor şefi de catedre, profesori universitari sau şefi de clinici, întrucât acest lucru trădează incompetenţa acestora în a trata cazuri...
Botoşani: Criza de medici de la spitalul de pediatrie pune pacienţii pe drumuri Spitalul de copii din Botoşani se confruntă cu o criză majoră de medici pe anumite specialităţi, iar din această cauză pacienţii sunt transferaţi la alte unităţi medicale.