Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii nu pregăteşte disponibilizări în rândul personalului medical
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) nu pregăteşte disponibilizări în rândul personalului medical, şi aşa insuficient în unităţile sanitare, aşa cum fals se acreditează în aceste zile, informează un comunicat al instituţiei remis, vineri, AGERPRES.
Conform sursei citate, în conferinţa de presă din 13 mai 2010, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat că, în prezent, în Ministerul Sănătăţii se face o analiză asupra activităţii unităţilor deconcentrate, în special a direcţiilor de sănătate publică.

''Realitatea este că direcţiile de sănătate au structuri prea umflate. Şi nu întotdeauna cu oameni care muncesc. Sunt nemulţumit de activitatea direcţiilor de sănătate publică, iar eficienţa lor în niciun caz nu este corelată cu structura organizatorică ce vizează între 67 şi 326 de posturi ocupate. După ce vom analiza problema contractelor colective de muncă, în urma cărora acum, dacă am face reduceri de personal, ar trebui să plătim până la 24 salarii compensatorii, ne gândim serios la restructurarea acestor unităţi'', a declarat la acea dată ministrul Cseke Attila.

În aceste instituţii se va realiza, într-o primă etapă, reducerea funcţiilor de conducere de la 5 la 3 funcţii. Acest aspect înseamnă eliminarea, din fiecare direcţie de sănătate publică, a două posturi de directori adjuncţi coordonatori, în total 82 funcţii de conducere la nivelul întregii ţări, a precizat comunicatul MS.

'Precizăm că reorganizarea direcţiilor de sănătate publică presupune reducerea unor posturi administrative, ocupate de funcţionari publici, şi a funcţiilor de conducere, şi nu înseamnă disponibilizarea medicilor sau a personalului medical practicant', a subliniat comunicatul citat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Ministerul Sănătăţii reduce cu 20% cheltuielile bugetare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va reduce cu 20% cheltuielile bugetare aprobate pentru 2010, pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii necesare activităţii, suma care se va economisi fiind de 975.989 lei.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Ministerul Sănătăţii face evaluări ale spitalelor Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că trei echipe conduse de secretari de stat ai ministerului fac evaluări ale unităţilor sanitare în vederea descentralizării.
Parteneriat între Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat joi că îşi doreşte pentru anul 2010 un parteneriat, pentru că este un an greu din punct de vedere financiar.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...