Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii nu intenţionează să introducă 'taxa pe sare'
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii nu intenţionează să introducă 'taxa pe sare', aşa cum fals se menţionează în unele publicaţii, a informat un comunicat al instituţiei remis vineri AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii susţine necesitatea reducerii conţinutului de sare din produsele alimentare prefabricate, motiv pentru care specialiştii în sănătate publică intenţionează să înceapă o serie de discuţii cu reprezentanţii industriei alimentare pentru stabilirea unei strategii comune, pe termen lung, privind reducerea consumului de sare în acest tip de produse.

În România, aproximativ 40% din populaţie (circa 5 milioane de persoane) este hipertensivă, în timp ce rata de control a tensiunii arteriale este de aproximativ 18%, a subliniat prof. dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, preşedintele Grupului pentru hipertensiune arterială din cadrul Societăţii Române de Cardiologie, cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Hipertensiunii.

Unul dintre factorii de risc este sarea care, consumată în exces, duce la creşterea hipertensiunii.

Specialiştii spun că organismul are nevoie de 6 grame de sare pentru 24 ore şi numai o pâine albă conţine patru grame, toate celelalte produse conţin sare şi în special mezelurile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reducere de aproape 70% la taxa de şcolarizare pentru candidaţii din Sierra Leone la UMF Cluj Consulul general onorific al Republicii Sierra Leone în România, Viorel Zaharia, a declarat luni, pentru AGERPRES, că începând cu anul universitar viitor, cel puţin zece studenţi din această ţară africană vor învăţa medicina la Cluj-Napoca, universitatea clujeană oferind o reducere substanţială a taxei...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
APMGR consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamemte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamente în sistemul de decontare, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Ministerul Sănătăţii şi Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România au evaluat rezultatele parteneriatului dintre instituţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România, au făcut, duminică, o evaluare a parteneriatului semnat în urmă cu trei luni.
Discuţii la MS cu membrii UGIR pe marginea noii legi a sănătăţii Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar au continuat la Ministerul Sănătăţii, echipa ministerială întâlnindu-se miercuri cu reprezentanţii UGIR.
Satu Mare: Taxa pe botoşei de la Spitalul Judeţean a fost revocată Consiliul Judeţean Satu Mare a revocat, în şedinţa de luni, aşa numita taxă pe botoşei, în valoare de doi lei, pentru vizitatorii la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce instanţa a dispus suspendarea acesteia.