Cele mai citite
 


Statul cheltuieşte 30.000 de lei pe an pentru fiecare pat de spital
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale şi Ministerul Sănătăţii cheltuiesc aproape 30.000 de lei pe an pentru serviciile medicale aferente fiecărui pat din unităţile medico-sociale, potrivit standardelor de cost din sănătate aprobate printr-o hotărâre de guvern publicată vineri în Monitorul Oficial.
Din cei aproape 30.000 de lei, peste 21.000 de lei trebuie asiguraţi de autorităţile locale, iar restul de Ministerul Sănătăţii, se menţionează în HG aprobată în şedinţa de Guvern din 5 mai.

Banii acoperă cheltuielile de personal, medicamentele, materialele sanitare, bunurile şi serviciile necesare funcţionării unităţilor medicale, reparaţiile, consolidările, dotările. Dacă necesarul de fonduri depăşeşte standardele de cost stabilite, consiliile locale şi judeţene trebuie să suporte cheltuielile suplimentare din venituri proprii.

De asemenea, actul normativ stabileşte şi personalul necesar pentru fiecare pat de spital. Astfel, standardele de cost prevăd un medic la 25 de paturi pe fiecare tură, un cadru sanitar mediu la 15 paturi, o infirmieră la 12 paturi, un asistent medical la 500 de persoane, un mediator sanitar rom la 700 de persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fonduri pentru achiziţionarea de echipamente pentru avertizare incendiu în spitale Ministerul Sănătăţii alocă fonduri pentru 62 unităţi sanitare din reţeaua proprie în vederea achiziţionării de echipamente de detecţie şi avertizare incendiu, mentenanţă şi instruire personal, informează un comunicat remis presei luni de MS.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
Un normativ nou de personal pentru unităţile sanitare cu paturi Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a pregătit un nou proiectul de ordin privind modificarea normativului de personal care se va afla postat de marţi pe pagina de web a sa www.ms.ro, secţiunea Dezbatere publică, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Bănicioiu: Ministerul Sănătăţii are suficienţi bani, inclusiv pentru programele naţionale Ministerul Sănătăţii nu primeşte bani la rectificarea bugetară deoarece are suficiente fonduri pentru a acoperi toate nevoile pe care le are în prezent, inclusiv pentru programele naţionale, a afirmat, joi, ministrul Nicolae Bănicioiu.