Cele mai citite
 


COPAC, membru al Forumului European al Pacienţilor (FEP)
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a devenit membru deplin al Forumului European al Pacienţilor (FEP), informează într-un comunicat remis AGERPRES.
Adunarea Generală a Forumului European al Pacienţilor, care a avut loc la Bruxelles, în 19 mai 2010, a decis în unanimitate acordarea statutului de membru deplin pentru COPAC.
''Calitatea de membru deplin al FEP ne onorează, dar reprezintă totodată şi o mare responsabilitate pentru COPAC. Efortul şi implicarea noastră activă în apărarea drepturilor pacienţilor din România, lupta continuă pe care COPAC şi organizaţiile membre o poartă în direcţia rezolvării problemelor pacienţilor în sistemul sanitar din România au fost recunoscute de cea mai puternică organizaţie europeană a pacienţilor. Dar lupta trebuie dusă mai departe, vocea pacienţilor trebuie să fie auzită şi ascultată şi de decidenţii noştri, iar acum suntem sprijiniţi şi de Forumul European al Pacienţilor'', a declarat Cezar Irimia, preşedinte COPAC.
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) este cea mai mare organizaţie din România care luptă pentru promovarea şi apărarea drepturilor pacienţilor cu afecţiuni cronice, reunind în rândurile ei 12 organizaţii naţionale ale pacienţilor cu afecţiuni cronice.
Colaborarea între COPAC şi FEP a început încă de acum doi ani, FEP fiind alături şi reflectând la nivel european problemele cu care se confruntă pacienţii din România, dar şi făcând presiuni în direcţia rezolvării problemelor semnalate.
FEP are o relaţie directă cu Comisia de Sănătate din Parlamentul European, unde sunt semnalate problemele pacienţilor de către organizaţiile membre. În acest mod, COPAC este acum într-o relaţie directă cu Comisia de Sănătate din Parlamentul European, iar reprezentanţii acesteia prezenţi la Adunarea Generală a FEP au promis tot sprijinul în direcţia rezolvării problemelor cu care se confruntă pacienţii din România.
Fondată în 2003 şi devenind vocea colectivă a pacienţilor la nivelul Uniunii Europene, reprezentând solidaritatea, forţa şi unitatea mişcării pacienţilor din UE, FEP este o organizaţie de tip umbrelă a organizaţiilor de pacienţi din Europa, active în promovarea şi apărarea drepturilor pacienţilor.
În prezent, FEP cuprinde 45 de organizaţii de pacienţi, care activează la nivel European sau naţional. Toate acestea reprezintă peste 150 de milioane de pacienţi din 27 state membre ale UE. Viziunea FEP este centrată pe pacient şi îngrijire adecvată pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC solicită oprirea campaniei de denigrare a prof. dr. Vasile Astărăstoae Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) solicită oprirea campaniei de denigrare împotriva prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România, se arată într-un comunicat...
COPAC dezaprobă intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) nu este de acord cu intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar, susţinând că această măsură contravine Legii Sănătăţii şi afectează pacienţii cu venituri mici.
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România - COPAC şi-a ales noua conducere Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi-a ales noua conducere, funcţia de preşedinte fiind ocupată de Radu Gănescu de la Asociaţia Persoanelor cu Talasemie Majoră.
CMR şi COPAC au lansat broşura 'Drepturile pacienţilor' şi site-ul www.pacienti.ro Colegiul Mediciilor din România şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) au lansat joi, în cadrul campaniei 'Ignoranţa afectează grav sănătatea', broşura 'Drepturile pacienţilor' şi site-ul www.pacienti.ro.
C.O.P.A.C. începe strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a anunţat, duminică, demararea unei acţiuni pentru strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor 49/ 2003.
Patru noi membri în COPAC Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) are încă patru noi membri: Asociaţia Română de Hemofilie, Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză MDR, Asociaţia Prader Willi România şi Asociaţia Română de Cancere Rare.