Cele mai citite
 


Doar 341 de candidaţi la concursul pentru ocuparea celor 1.919 posturi de medici
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 17 mar /Agerpres/ - Doar 341 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru ocuparea celor 1.919 posturi vacante la nivelul ţării şi deblocate de Ministerul Sănătăţii, informează un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

În judeţele Harghita, Ialomiţa, Satu Mare şi Vrancea există un singur candidat înscris la nivelul judeţului. Pentru cele 962 de posturi alocate rezidenţilor, au aplicat doar 180 de candidaţi.

"Îmi doresc ca medicii să înţeleagă că trecem printr-o perioadă de criză. Iar în ciuda ei, ministerul a găsit resurse pentru a asigura locuri de muncă în plus pentru cel puţin 2.000 de cadre medicale. Este aproape o nesperată şansă de a profesa în momente când altora li se ia acest drept. Este o nesperată şansă şi pentru pacienţi. Le spun medicilor că ei au acum o parte din puterea de a-şi reda demnitatea, de a-şi urma vocaţia şi pentru a aduce alinarea acolo unde ea lipseşte", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.
Ministerul Sănătăţii a deblocat, la sfârşitul lunii februarie, toate posturile acceptate de către managerii de spitale - 1.919 posturi de medici vacante, dintre care 962 pentru rezidenţi, 848 pentru specialişti şi 109 pentru medicină generală.
La concurs s-au înscris 180 candidaţi pentru posturile de rezidenţi, 141 candidaţi pentru posturile de specialişti şi 20 pentru medicină generală. În Harghita, Ialomiţa, Satu Mare, Vrancea s-a înscris doar un singur candidat pe judeţ, în Botoşani, Maramureş, Giurgiu, Sibiu, Suceava câte doi candidaţi, iar în Brăila, Covasna, Teleorman 3 candidaţi.
Judeţele cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi sunt Dolj - 33 candidaţi, Prahova - 26 candidaţi, Constanţa - 21, Timiş - 20, Olt - 15, Braşov - 12, Cluj - 12, Iaşi - 11, Ilfov şi Vâlcea câte 12, Galaţi - 10.
Ministrul Sănătăţii susţine că există o serie de specialităţi deficitare, precum radiologia, medicina de laborator şi igiena, pentru care există candidaţi înregistraţi.
Concursurile pentru ocuparea celor 1.919 posturi disponibile se vor ţine în perioada 25 martie - 6 aprilie a.c. Ministerul Sănătăţii va relua concursul de ocupare a posturilor vacante din sistem în 29 iunie 2009. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Doi candidaţi admişi, din 73 de participanţi, la un concurs monitorizat video de presă Doar doi dintre cei 73 de candidaţi care au participat la un concurs organizat luni de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia pentru ocuparea a 15 posturi de asistent medical, monitorizat video de presă, au fost declaraţi admişi, urmând să susţină în perioada imediat următoare şi un interviu.
Mureş: 390 de candidaţi pentru cele 56 posturi scoase la concurs de SCJU Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat joi că 389 de persoane şi-au depus dosarele pentru cele 56 de posturi scoase la concurs şi că acest fapt dovedeşte un interes deosebit din partea celor cu pregătire medicală.
Concurenţă de 6,2 candidaţi pe un loc la examenul de intrare în rezidenţiat la medicină dentară, la UMF Târgu Mureş Pentru cele 273 de locuri scoase la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie s-au înscris 567 de candidaţi, concurenţa cea mai mare fiind la medicină dentară, unde...
Un număr de 96 de candidaţi au fost admişi în prima sesiune de admitere la Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' Aproape o optime din locurile scoase la concurs anul acesta de Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' au fost deja asigurate, în urma organizării primei sesiuni de admitere sâmbătă, 26 mai 2012 se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ.
Peste trei candidaţi pe un loc bugetat, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a scos la concurs în acest an 450 de locuri bugetate, la secţiile română şi maghiară, pentru care s-au înscris 1.417 candidaţi, cu aproape 100 mai mulţi comparativ cu anul trecut.
Vaslui: Nouă candidaţi pentru posturile de rezidenţi din judeţ Un număr de nouă posturi de medici rezidenţi scoase la concurs de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui ar urma să fie ocupate după examenul de rezidenţiat de la sfârşitul acestei săptămâni.