Cele mai citite
 


Tulcea: Problemele bolnavilor psihic, în atenţia CJAS
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea s-a întâlnit cu toţi medicii psihiatri din judeţ pentru a clarifica situaţia pacienţilor acestora care s-au plâns instituţiei statului că nu li se mai prescriu reţete.
Directoarea CJAS, Anişoara Radu, a declarat vineri pentru AGERPRES că în urmă cu câteva săptămâni a primit din partea mai multor persoane un memoriu potrivit căruia bolnavii psihic sunt nemulţumiţi de limitarea numărului consultaţiilor acordate de medicii psihiatri. Din acest motiv, bolnavii psihic nu mai beneficiau de consultaţii gratuite.
'Am primit memoriul lor pe care l-am înaintat Casei Naţionale, iar în urmă cu două zile m-am întâlnit cu toţi medicii psihiatri din judeţ pe care i-am informat cu privire la faptul că bolnavii cronici au dreptul la o consultaţie gratuită pe o perioadă de 90 de zile, prescrierea de reţete însă, problema ridicată de persoanele nemulţumite, nefiind considerată o consultaţie', a afirmat directoarea Anişoara Radu.
Ea a mai spus că vineri a primit în audienţă doi bolnavi cronici aflaţi sub tratament care nu au primit reţete din partea medicilor.
'Le-am rugat pe cele două persoane să se întoarcă la medicul psihiatru care le-a spus iniţial să revină peste două luni pentru a primi de data aceasta prescripţiile de reţetă. Sperăm ca toate probleme să se rezolve astfel', a menţionat directoarea CJAS, Anişoara Radu.
Contractul-cadru încheiat de CJAS cu medicii psihiatri prevede ca fiecare medic să se încadreze în limita a 14 consultaţii pe zi, acestea urmând să fie decontate din Fondul de Asigurări de Sănătate. Restul vizitelor trebuie să fie contra cost.
Încă din 2004, unul din medicii psihiatri din judeţ, Mihai Tatu, semnala faptul că zilnic elibera până la 35 de reţete compensate şi gratuite, în fiecare dimineaţă bolnavii cronici stând la rând pentru a primi reţete pe care nu reuşeau să le cumpere din cauza preţului ridicat al medicamentelor. În 2004, medicilor psihiatri li se decontau doar 10 consultaţii pe zi de către Fondul de Asigurări de Sănătate.
În 2007, şeful secţiei de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Mihai Tatu, semnala creşterea din ultimii ani a numărului bolnavilor cu boli psihice, numărul consultaţiilor acordate anual fiind de circa 10.000.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Tulcea: Fără sesizări la adresa medicilor de familie Nicio persoană nu a sesizat în primele zile ale acestei luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea din cauză că nu a primit de la medicii de familie din judeţ reţete compensate sau gratuite ori bilete de trimitere sau concedii medicale.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Gorj: CJAS a suplimentat plafonul pentru medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a suplimentat plafonul pentru medicamente acordat farmaciilor, acestea putând elibera în prezent reţete compensate şi gratuite, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.