Cele mai citite
 


Vaslui: Mai multe focare de rabie şi leucoză depistate în judeţ
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru focare de rabie şi şase de leucoză au fost depistate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui în diferite localităţi din judeţ.
Potrivit reprezentanţilor DSVSA Vaslui, rabia a fost depistată la o pisică sălbatică, o vulpe şi doi câini din zonele limitrofe ale Vasluiului şi Bârladului.
''Noi am luat imediat măsurile care se impun şi sperăm ca în scurt timp să lichidăm aceste focare. Populaţia nu trebuie să intre în panică pentru că situaţia este sub control. Dacă după trei luni de zile nu reuşim să eliminăm focarele vom sacrifica animalele respective'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Decebal Săraru, director coordonator al DSVSA Vaslui.
Decebal Săraru a mai afirmat că focarele de rabie şi leucoză au apărut din vina proprietarilor de animale care au refuzat vaccinarea acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Direcţia Sanitar Veterinară, acţionată în instanţă Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost dată în judecată de membrii unei familii care s-au îmbolnăvit de trichineloză după ce ar fi consumat de porc despre care angajaţii unui laborator al instituţiei au spus că nu este infestată trichinella spiralis. Oamenii...
Dâmboviţa: Autorităţile vor demara o campanie de vaccinare antirabică în zona Pietroşiţa-Buciumeni Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa va demara o campanie de vaccinare antirabică în zona localităţilor Pietroşiţa şi Buciumeni, acolo unde un urs, care ulterior s-a stabilit că avea rabie, a atacat trei persoane.
Tulcea: Focar de rabie din cauza unei pisici Medicii veterinari tulceni au declarat miercuri focar de rabie în localitatea Beştepe, din cauza unei pisici cu un comportament agresiv.
Argeş: Focar de rabie în nordul judeţului, după depistarea virusului turbării la o vacă Autorităţile sanitar-veterinare au identificat un focar de rabie în comuna Nucşoara din nordul judeţului Argeş, după depistarea virusului turbării la o bovină care fusese muşcată de o vulpe, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.
Suceava: Campanie de vaccinare antirabică în 30 de fonduri de vânătoare din judeţ Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat, luni, campania de vaccinare antirabică manuală a vulpilor, care se va derula în judeţ până pe 15 decembrie, a declarat presei directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilişoi.
Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.