Cele mai citite
 


Hunedoara: Copiii reprezintă zece la sută dintre persoanele obeze
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii cu vârsta până în 14 ani reprezintă zece la sută din totalul persoanelor supraponderale din judeţul Hunedoara, se arată într-o situaţie statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) dată publicităţii, vineri, în preambulul Zilei Europene Împotriva Obezităţii, marcată pe 22 mai.
Peste 3.200 de hunedoreni, adică sub un procent din totalul populaţiei judeţului, se confruntă cu probleme generate de obezitate, cea mai afectată grupă de vârstă fiind cea cuprinsă între 15 şi 64 de ani, unde au fost consemnate două treimi dintre cazurile de oameni cu o greutate excesivă.
'Tendinţa obezităţii este crescătoare în judeţul Hunedoara, ca şi la nivel naţional. În anul 2009 au fost înregistrate 3.261 de cazuri, dintre care 2.142 sunt persoane cu vârsta între 15 şi 64 de ani, 373 sunt copii până în 14 ani, iar 746 sunt persoane de peste 65 de ani. Datele obezităţii la adulţi sunt corelate strâns cu numărul bolnavilor noi de diabet- 1.930 de persoane, şi cu cel al suferinzilor de hipertensiune arterială - 1.182 persoane', a declarat, vineri, directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Ea a menţionat că printre cauzele care au dus la creşterea numărului de persoane obeze, în special copii, se regăsesc o alimentaţie gen fast-food, consumul excesiv al băuturilor răcoritoare bogate în zahăr, lipsa mişcării.
Scăderea greutăţii supraponderalilor cu 5-10 procente va reduce substanţial riscul bolilor asociate obezităţii cum sunt diabetul zaharat, bolile de inimă, hipertensiunea arterială şi colesterolul ridicat, sunt de părere specialiştii. Din acest motiv, ziua de 22 mai a fost declarată ca Ziua Europeană Împotriva Obezităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Bihor: Prevenirea obezităţii la copii şi adolescenţi - recomandări de la Direcţia de Sănătate Publică Obezitatea la copii şi adolescenţi nu are atât cauze genetice, cât este determinată de obiceiurile alimentare din familie şi lipsa educaţiei adecvate, afirmă Dr. Marius Pîrcioagă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, care a transmis joi un material informativ privind prevenirea...
Ingrijirea copiilor care sufera de diabet zaharat de tip II Pana nu demult, Romania se lauda a fi printre statele europene cu cel mai mic numar de copii care sufera de diabet zaharat, insa aceasta boala a devenit in ultimii ani o problema din ce in ce mai des intalnita si la noi in tara.
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...