Cele mai citite
 


Yoga îmbunătăţeşte somnul şi calitatea vieţii la cei care supravieţuiesc cancerului
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Yoga îmbunătăţeşte clar somnul şi calitatea vieţii celor care supravieţuiesc cancerului, arată cel mai vast studiu clinic desfăşurat până acum pentru măsurarea efectelor acestei activităţi asupra pacienţilor. Rezultatele au fost prezentate joi, scrie AFP.
Studiul a fost prezentat la o conferinţă de presă telefonică, organizată de American Society of Clinical Oncology înaintea conferinţei sale anuale, care se va desfăşura între 4 şi 8 iunie la Chicago.

Problemele de somn şi oboseală sunt cele mai frecvente efecte secundare care-i afectează pe cei ce supravieţuiesc unui cancer, aceste tulburări putându-le altera calitatea vieţii, a spus dr Karen Mustian, profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii din Rochester.

Circa 80% dintre pacienţi au tulburări de somn în timpul tratamentului anti-canceros şi circa 65% semnalează probleme după încheierea terapiei. Studiul clinic s-a desfăşurat pe 410 persoane care au supravieţuit cancerului, la care boala a fost depistată în primele stadii. Circa 96% au fost femei, dintre care 75% avuseseră cancer la sân. Pacienţii au spus că aveau tulburări de somn între două şi 24 de luni după încheierea tratamentului împotriva cancerului. O jumătate din participanţii la studiu au fost trataţi cu somnifere, în timp ce cealaltă jumătate a făcut exerciţii yoga patru săptămâni, câte două şedinţe pe săptămână. Programul a constat în exerciţii de meditaţie, respiraţie, în poziţii aşezat, lungit şi în picioare.

22% dintre pacienţii care au practicat yoga au spus că dorm mai bine şi numai 12% din cei care au luat somnifere. În grupul celor care au făcut yoga, 21% au redus consumul de somnifere, în timp ce pacienţii din celălalt grup au luat mai mult cu 5%.

Printre cei care au practicat yoga, 42% au fost mai puţin obosiţi în timpul zilei, în timp ce, în celălalt grup, nivelul a fost de numai 12%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
TULBURARILE DE SOMN Somnul este o stare fiziologica periodica, reversibila, caracterizata prin pierderea de constienta, asociata cu scaderea perceptiei stimulilor auditivi si vizuali, incetinirea functiilor vitale (respiratie, ritm cardiac), relaxarea musculaturii, scaderea temperaturii corpului cu 0,5 grade celsius...
Conferinţă organizată de Societatea Română de Pneumologie: Sforăitul şi somnul neodihnitor ascund probleme respiratorii grave Sforăitul sau somnul neodihnitor şi oboseala în timpul zilei ascund de multe ori probleme respiratorii grave cu multiple implicaţii cardio-vasculare şi metabolice şi debutează de la vârsta pediatrică, au susţinut specialiştii prezenţi joi la o conferinţă organizată de Societatea Română de Pneumologie...
Medicina complementară îmbunătăţeşte calitatea vieţii persoanelor cu cancer Medicina complementară creşte calitatea vieţii persoanelor diagnosticate cu cancer de sân metastazat, refractar la tratamentul alopat, arată cel mai recent studiu clinic randomizat, dublu-orb, controlat placebo, realizat asupra produsului natural complementar antitumoral Tien Hsien Liquid, marca Feida...
Dr. Mihaela Oros: Unul din zece copii riscă să dezvolte tulburări de respiraţie în timpul somnului Unul din zece copii riscă tulburări ale respiraţiei în timpul somnului, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, medicul pediatru Mihaela Oros, preşedinte al Asociaţiei pentru Tulburările de Somn la Copii şi Adolescenţi, la prezentarea unui studiu realizat în domeniu.
Ziua porţilor deschise în 14 laboratoare de somnologie din ţară Cu prilejul Zilei Mondiale a Somnului, în 14 laboratoare de somnologie din ţară va fi organizată vineri, 18 martie, Ziua porţilor deschise.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune O boală autoimună periculoasă afectează din ce în ce mai multe femei