Cele mai citite
 


SUA: Interzicerea fumatului în locurile publice s-ar solda cu 18 000 de infarcturi mai puţin
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Interzicerea fumatului în locurile publice din Statele Unite s-ar solda anual cu 18 000 spitalizări mai puţin pentru crize cardiace, se spune într-un studiu apărut joi, preluat de AFP.
Studiul, desfăşurat de spitalele 'Henry Ford' din Michigan, a extrapolat efectele interzicerii fumatului în 13 state şi a dedus că, dacă astfel de măsuri ar fi luate la nivel naţional, s-ar economisi 92 de milioane de dolari în primul an şi ar fi cu 18 596 mai puţine spitalizări pentru accidente cardiace.

'Chiar dacă evităm o singură criză cardiacă, tot este ceva', spune profesorul Mouaz Al-Mallah de la spitalul 'Henry Ford' şi coautor al studiului.

În cazul interzicerii fumatului în restaurante, baruri şi spaţii publice, 'fumătorii pasivi sunt mai puţin expuşi fumului, iar fumătorii fumează mai puţin, pentru că este mai greu s-o facă', a spus medicul Al-Mallah. În Statele Unite, 38 din cele 50 de state au adoptat legi împotriva fumatului. Un studiu anterior desfăşurat în Michigan în 2008 arătase că interzicerea fumatului a avut ca rezultat o scădere cu 12% a spitalizărilor pentru probleme cardiace.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Interzicerea fumatului în locurile publice are rezultate importante pentru sănătatea copiilor Interzicerea fumatului în locuri publice a contribuit la reducerea cu 10% a numărului de naşteri premature, conform unui nou studiu realizat în SUA şi în ţări ale Uniunii Europene, transmite Reuters.
După interzicerea fumatului, în SUA sunt interzişi si fumătorii Washington, 25 feb /Agerpres/ - Un grup de companii medicale din Massachusetts nu îi va angaja pe cei care prezintă nicotină în sânge, salivă sau urină. Nu este suficient că a fost interzis fumatul în spaţiile închise. Unele companii americane merg chiar mai departe: vor respinge cererile de angajare...
Bărbaţii care sar peste micul dejun riscă mai mult să facă o criză cardiacă (studiu) Bărbaţii care nu iau micul dejun se confruntă cu mai multe riscuri de a face o criză cardiacă sau de a muri din cauza unei maladii cardiace decât ceilalţi care respectă masa de dimineaţă, potrivit unui studiu publicat luni în SUA, relatează marţi AFP.
Masajul cardiac este mai eficient fără respiraţie gură la gură (studiu) În cazul manifestării unei crize cardiace, masajul cardiac este mai eficient, ca primă măsură de ajutor, dacă nu este folosit în asociere cu respiraţia gură la gură, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Infectarea cu HIV creşte cu 50% riscul de infarct (studiu) Infectarea cu HIV, virusul care provoacă SIDA, sporeşte cu circa 50% riscul de criză cardiacă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 82.000 de persoane din SUA şi făcut public luni, care confirmă cercetări precedente, informează AFP.
Relaţii foarte bune cu vecinii pentru reducerea riscului de criză cardiacă (studiu) Relaţii bune de vecinătate şi o atmosferă de coeziune socială ar putea reduce riscul unei crize cardiace, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea Michigan, publicat marţi în revista Journal of Epidemiology and Community Health şi preluat de AFP.