Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română susţine campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România se alătură comunităţii internaţionale şi susţine campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO), prin organizarea unei serii de acţiuni publice, pe 22 mai, în cele mai importante oraşe din ţară.
În corturile amplasate în Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa, Harghita, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Neamţ, Olt, Tulcea, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti (Parc Titan şi Parc Carol), voluntarii Crucii Roşii vor măsura tensiunea arterială şi vor oferi informaţii cu privire la campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii, precum şi la problematica obezităţii în România, se arată într-un comunicat al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
'Educaţia pentru sănătate este una din activităţile desfăşurate constant de Crucea Roşie Română, de-a lungul celor aproape 134 de ani de activitate. Marcarea Zilei Europene Împotriva Obezităţii este o acţiune prin care dorim să atragem atenţia populaţiei asupra acestei ameninţări la adresa sănătăţii. Credem că informarea este primul pas pentru a adopta un stil de viaţă sănătos', a declarat preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană.
Obiectivul ZEIO este de a veni în sprijinul cetăţenilor europeni supraponderali şi obezi, de a-i ajuta să îşi schimbe stilul de viaţă pentru a-şi controla greutatea şi a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii. Pe lângă instituirea în fiecare an în luna mai a Zilei Europene Împotriva Obezităţii, iniţiatorii şi-au propus să facă cunoscute implicaţiile problematicii obezităţii şi să stimuleze partenerii sociali să iniţieze activităţi şi programe specifice, în toate statele membre UE.
ZEIO a fost iniţiată de către dr. David Haslam, preşedintele şi managerul medical al Forumului Naţional de Obezitate şi Jean-Paul Allonsius, preşedintele şi fondatorul Asociaţiei Pacienţilor Obezi din Belgia şi a fost lansată de către fostul deputat european Magor Csibi în Parlamentul European pe 15 aprilie 2009. Această iniţiativă a rezultat în urma dezbaterii organizată în Parlamentul European, la Strasbourg, în 18 noiembrie 2008. Participanţii şi iniţiatorii au concluzionat că este nevoie de o acţiune comună la nivel european pentru tratarea excesului ponderal şi obezităţii.
Conform Cartei Europene OMS din 2006, 'atenţia trebuie să continue să fie îndreptată către acţiunile de prevenţie a obezităţii în rândul persoanelor supraponderale care riscă să devină obeze şi către tratarea obezităţii ca afecţiune.(...) Sistemul de sănătate are un rol foarte important în ceea ce priveşte persoanele din categoriile cu risc crescut şi cele supraponderale şi obeze, prin conceperea şi promovarea de măsuri de prevenţie şi prin stabilirea unor metode corespunzătoare de diagnostic, screening şi tratament'.
Înfiinţată în 1876, când Societatea Cruce Roşie din România şi-a început activitatea în Bucureşti, Crucea Roşie Română are ca misiune asistarea persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză. Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii, contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.