Cele mai citite
 


Alimentele bio nu sunt mult mai bune decât celelalte
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători de la Institutul naţional de cercetări agronomice (INRA) au publicat un raport, în care arată că există puţine diferenţe între produsele obţinute din agricultura biologică (AB) şi cele provenite din agricultura convenţională (AC), informează site-ul maxisciences.com.
Rezultatele, publicate în Les Cahiers de Nutrition et de Dietetique, relevă că 'diferenţele mici între alimentele AB şi cele AC n-au o influenţă semnificativă asupra alimentaţiei şi a sănătăţii'. Nu a fost pusă în evidenţă nicio diferenţă însemnată la glucide, minerale şi oligoelemente în alimentele analizate, iar afirmaţia conform căreia ar exista conţinuturi mai ridicate de magneziu în unele legume nu s-a confirmat.

Cercetătorii au mai constatat că cerealele AB sunt mai sărace în proteine, în timp ce unele legume AC sunt uneori mai bogate în nitraţi. În ceea ce priveşte legumele şi fructele, cele mai mari diferenţe au fost constatate la vitamina C şi alţi fitomicroconstituenţi antioxidanţi. În agricultura biologică au fost observate conţinuturi mai ridicate în vitamina C şi polifenoli, dar mai sărace în carotenoide, dar fără efect demonstrat asupra laturii antioxidante sanguine.

Scopul acestui studiu a fost să actualizeze raportul publicat în 2003 de Agenţia franceză de securitate sanitară a alimentelor asupra evaluării nutriţionale şi sanitare a alimentelor provenite din agricultura biologică. Şi acel raport conchidea că diferenţele faţă de compoziţia chimică a alimentelor provenite din agricultura convenţională sunt mici şi nesemnificative în cadrul regimului alimentar global.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fructele au astăzi o valoare nutritivă de 100 de ori mai mică decât în 1950 O serie de studii ale universităţilor canadiene, americane şi britanice, publicate din 1997 până azi, au relevat declinul concentraţiei de nutrienţi din alimentele zilelor noastre. Lucrările, rezumate în studiul "Still No Free Lunch" de Brian Halweil, cercetător la Worldwatch Institute, confirmă dezvoltarea...
Bio-România: Reducerea TVA la alimentele bio ar însemna încasări mai mici la buget cu 800.000 de euro Reducerea TVA la alimentele bio ar însemna încasări mai mici cu circa 800.000 de euro la bugetul de stat, în condiţiile în care consumul de alimente bio prin reţeaua de magazine nu a depăşit 4-5 milioane de euro în anul 2013, consideră preşedintele Asociaţiei Bio România, Marian Cioceanu.
Daciana Sârbu (PSD): Sănătatea începe cu produsele bio Europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu, a susţinut vineri, în cadrul conferinţei 'Hrană deşteaptă pentru copii sănătoşi', organizată de Asociaţia Şcoala pentru Sănătate şi Bio România, că sănătatea începe cu produsele bio.
Dieta mamicii in devenire: bio vs. conventional: mami, e timpul sa te gandesti la sanatatea copilului tau In ultimii ani, societatea pare sa fi devenit din ce in ce mai constienta de efectele nocive pe care le produce consumul de Organisme Modificate Genetic. In plus, majoritatea dintre ele provin din culturi pline de pesticide si de chimicale, multe dovedite drept periculoase, prin studii.
Prof.univ.dr. Ersilia Alexa de la USAMVB a produs primele dulciuri pentru diabetici, marcă timişoreană (interviu) Un grup de cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, condus de prof. univ. dr. Ersilia Alexa, a produs zece alimente speciale destinate celor care au intoleranţă la gluten sau pentru diabetici: cozonaci, cel mai interesant fiind cel gătit...
Şapte "superalimente" pentru a potenţa memoria Un regim alimentar sănătos potenţează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea mentală. Un studiu publicat de revista britanică "Neurology" ajută la înţelegerea relaţiei care există între o dietă sănătoasă şi prevenirea pierderii memoriei.