Cele mai citite
 


Curs adresat jurnaliştilor privind acordarea primului ajutor
sâmbătă, 22 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Azuga, 22 mai /Agerpres/ - Crucea Roşie Română - Filiala sector 6 Bucureşti organizează, în perioada 22 - 23 mai, la Azuga, un curs de pregătire în acordarea primului ajutor premedical.
Adresat jurnaliştilor, dar şi simpatizanţilor Crucii Roşii, cursul de prim ajutor are o durată de douăsprezece ore şi se finalizează cu un examen. Cei care vor obţine note de trecere vor primi certificat de absolvire.
Cursanţii sunt învăţaţi să acţioneze în caz de: pierderea cunoştinţei, stop cardio-respirator, hemoragii, luxaţii, entorse, arsuri, înec, etc.
'Există şi riscuri ale salvatorilor - ei pot fi supuşi la fel de fel de riscuri, pot fi acţionaţi în judecată în momentul când acordă primul ajutor şi persoana nu este de acord să i se acorde primul ajutor, voluntarii de Crucea Roşie nu au voie să imobilizeze o persoană, nu pot să o imobilizeze, chit că ea are o problemă psihică se cere ajutorul specialiştilor, cum ar fi Poliţia, ea e singurul organ competent care poate 'să lege' pe cineva', a declarat Alexandru Moruz, comandant Detaşament Intervenţii Situaţii de Urgenţă al Filialei Sector 6 al Crucii Roşii Române.
Potrivit acestuia, în momentul de aplicare a primului ajutor, dacă nu-şi iau măsurile personale de siguranţă, salvatorii pot să se infecteze cu sânge, iar dacă nu se protejează când fac insuflaţii, ei riscă să ia TBC, hepatită.
Alexandru Moruz a adăugat că primul ajutor este foarte important, pentru că poate salva o viaţă până soseşte ambulanţa.
Cursul de pregătire în acordarea primului ajutor premedical este organizat
în cadrul proiectului 'Dezvoltarea voluntariatului - o investiţie pe termen
lung', cofinanţat prin Programul MATRA KAP Grants al Ambasadei Regatului
Ţărilor de Jos în România.
Crucea Roşie Română are o tradiţie neîntreruptă de peste 130 de ani în acordarea primului ajutor şi în pregătirea surorilor voluntare. Primul curs 'de bandaje' a fost organizat în 1877, în incinta Spitalului Colţea din Bucureşti. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Curs adresat jurnaliştilor despre acordarea primului ajutor Azuga, 23 mai /Agerpres/ - Crucea Roşie Română - Filiala Sector 6 Bucureşti a organizat, în zilele de 22 şi 23 mai, la Azuga, un curs de pregătire în acordarea primului ajutor premedical.
Help Net îşi pregăteşte farmaciştii în acordarea primului ajutor, printr-un parteneriat cu Crucea Roşie Help Net continuă parteneriatul strategic cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, prin organizarea de cursuri de prim ajutor în situaţii de urgenţă atât la sediul central din Bucureşti, cât şi în 12 farmacii Help Net la nivel naţional, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
Crucea Roşie Cluj construieşte prima bază naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă Filiala Cluj a Crucii Roşii a iniţiat construirea primei baze din România de pregătire pentru prim-ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă.
Crucea Roşie a lansat primul punct de prim ajutor din judeţul Brăila în satul izolat Titcov Crucea Roşie Română a lansat primul punct de prim ajutor din Brăila, care este situat în satul izolat Titcov, din Insula Mare a Brăilei, proiect susţinut financiar de către METRO România şi din fondurile obţinute în cadrul Galei Crucea Roşie din 2012, potrivit unui comunicat remis joi de Crucea Roşie...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Crucea Roşie Română împlineşte 136 de ani de activitate umanitară Societatea Naţională de Cruce Roşie din România sărbătoreşte miercuri, 4 iulie, 136 de ani de istorie şi activitate umanitară, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.