Cele mai citite
 


Agresiunile împotriva medicilor ar putea fi prevăzute de Codul Penal
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 17 mar /Agerpres/ - Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru vrea ca agresiunile asupra medicilor din partea pacienţilor sau aparţinătorilor să fie sancţionate de Codul Penal, şi nu de Codul Civil.

''Personalul medical aflat în misiune este supus nepermis de des agresivităţii verbale şi fizice din partea pacienţilor şi aparţinătorilor. Există medici care au murit la datorie. În momentul în care cei care ne agresează vor şti că sunt altfel pedepsiţi, s-ar putea ca această agresivitate să fie diminuată. Agresiunea va deveni infracţiune şi va fi prevăzută de Codul Penal. Până acum era contravenţie ca orice agresiune banală'', a declarat Ciuhodaru, marţi, la conferinţa de presă a grupului parlamentar PSD+PC.

El a prezentat cu acestă ocazie iniţiativa legislativă prin care se doreşte modificarea Legii 25/1996 privind reforma în domeniul sănătăţii şi care prevede că ''lovirea sau orice alte acte de violenţă, precum şi vătămarea corporală săvârşite împotriva medicului aflat în exerciţiul desfăşurării atribuţiunilor de serviciu ori pentru fapte îndeplinite în timpul desfăşurării atribuţiunilor de serviciu, constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor Codului Penal''.
Potrivit lui Ciuhodaru, această iniţiativă legislativă conferă cadrelor medicale dreptul de a fi protejate împotriva lovirilor sau oricăror acte de violenţă, precum şi împotriva vătămării corporale din partea pacienţilor.
Iniţiatorii proiectului de lege sunt deputaţii PSD Tudor Ciuhodaru, Rodica Nassar, Costică Macaleţi, Andrei Dolineaschi, Cristian Dumitrescu, Radu Moldovan, Mircea Duşa şi senatorul PSD Sorin Lazăr. AGERPRES/(Cristina Lazăr)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.