Cele mai citite
 


Botoşani: Medicii unui centru de permanenţă, neplătiţi de patru luni
luni, 24 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 24 mai /Agerpres/ - Şapte medici care asigură permanenţa în Centrul mobil din comuna Corlăteni, judeţul Botoşani, nu şi-au primit, de patru luni, drepturile băneşti aferente serviciilor prestate, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, dr. Paul Şerban.
Potrivit acestuia, finanţarea cheltuielilor de personal pentru Centrul medical mobil este asigurată din bugetul Ministerului Sănătăţii, prin intermediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani.
'La începutul lunii aprilie, am fost personal la Ministerul Sănătăţii, unde am avut discuţii pe această temă cu oficiali de acolo. Ne-au asigurat că banii au fost daţi, însă noi nu am primit nimic. De vină este Ministerul Sănătăţii pentru că acesta alocă banii pentru activitatea din centrele de permanenţă', a afirmat Paul Şerban, care susţine că sumele restante depăşesc 40.000 de lei.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie nu exclude şi varianta de a acţiona în instanţă CJAS, pentru că nu respectă clauzele incluse în contractul de prestări servicii încheiat cu medicii.
'Noi am semnat un contract care trebuie respectat. Ei vor să facem muncă patriotică. Eu ştiu că atunci când ai un contract trebuie să-l respecţi', a adăugat Şerban.
Potrivit contractului, personalul medical din centru este plătit o dată la două luni, iar ultima plată a fost făcută de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în decembrie.
Centrul de permanenţă mobil din Corlăteni a fost înfiinţat în toamna anului trecut şi asigură servicii medicale pentru locuitori din şapte comune. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...
Botoşani: Preşedintele CJ critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii şi a le transfera în subordinea Spitalului Judeţean Mavromati.
Botoşani: Şeful CJAS nu este de acord cu desfiinţarea caselor de asigurări de sănătate Directorul executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani, Costel Lupaşcu, se opune ideii de desfiinţare a caselor de asigurări de sănătate avansate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.