Cele mai citite
 


Iaşi: Număr mare de pacienţi internaţi din cauza plantelor etnobotanice
luni, 24 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 24 mai /Agerpres/ - Medicii atrag atenţia asupra fenomenului alarmant al plantelor cu efect halucinogen, după ce aproape 30 de persoane care au consumat astfel de substanţe au fost îngrijite în ultima săptămână la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' din Iaşi.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU, a declarat, luni, că în ultima săptămână 28 de pacienţi au necesitat îngrijiri medicale în urma intoxicaţiei cu produse etnobotanice.
Conform medicului, în 22 dintre cazuri au fost bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, deşi au fost persoane chiar şi de 50 de ani care au consumat astfel de plante.
Majoritatea cazurilor, susţine medicul, sunt înregistrate în cele trei zile de la sfârşitul săptămânii.
'Trei sferturi dintre consumatorii de plante etnobotanice ajunşi la noi declară că nu au loc de muncă. Astfel, se remarcă vulnerabilitatea socială a acestor pacienţi şi gradul scăzut de ocupare a timpului liber. Toţi pacienţii au necesitat încă de la preluare măsuri de suport specifice acestui tip de intoxicaţii şi au rămas internaţi la Clinica de Toxicologie, unde au beneficiat şi de suportul psihologilor', a precizat dr. Ciuhodaru.
Având în vedere numărul mare de pacienţi cu intoxicaţii acute exogene care se adresează singurei secţii de Toxicologie din Moldova, precum şi condiţiile improprii de tratament, medicul a pledat pentru deschiderea cât mai rapidă a noului spital de urgenţe din curtea actualului Spital Clinic de Urgenţe, unde să fiinţeze un Centru Regional de Urgenţe Toxicologice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.