Cele mai citite
 


Guvernul britanic vrea să pună capăt preţurilor libere la medicamente
miercuri, 26 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul de coaliţie conservator-liberal din Marea Britanie vrea să pună capăt actualului sistem prin care preţurile la medicamente sunt stabilite în mod liber de companiile farmaceutice, informează Reuters.
În programul de guvernare prezentat săptămâna trecută, coaliţia afirmă că 'va reforma Institutul naţional pentru sănătate şi excelenţă clinică (NICE) şi va trece la un sistem de stabilire a preţului (la medicamente) pe baza valorii'.

Marea Britanie este una din puţinele pieţe din lume unde preţurile la medicamente sunt stabilite liber.

Actuala schemă reglementează profiturile, nu preţurile, la vânzările de medicamente către serviciul public de sănătate. În acelaşi timp, NICE evaluează raportul cost-eficienţă al medicamentelor.

Preţurile la medicamente se află sub o presiune crescândă în acest an în Europa, unde guvernele se luptă cu deficite bugetare substanţiale.

Propunerea britanică nu constituie o ameninţare imediată pentru profiturile companiilor, cum se întâmplă cu reducerile recente de preţuri în Spania, Grecia şi Germania, dar poate spori presiunea pe termen lung, consideră analiştii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: companiile farmaceutice exploatează o "portiţă" legală pentru a creşte preţurile medicamentelor Companiile de medicamente au fost acuzate de 'jaf la drumul mare' în dauna sistemului naţional de sănătate (NHS), după ce acestea s-au folosit de o 'portiţă' legală pentru a creşte preţurile la medicamente, în unele cazuri cu până la 2.000 de procente, relatează The Independent.
Europa îşi înăspreşte poziţia privind preţul medicamentelor Europa a adoptat o poziţie înăsprită privind preţul medicamentelor, în contextul în care îngrijorarea de lungă durată cu privire la creşterea costurilor asistenţei medicale se traduce printr-o acţiune agresivă, ca urmare a crizei financiare şi recentelor probleme ale euro, notează Financial Times.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Companiile farmaceutice şi-au pierdut mult mai mult decât sănătatea Marile companii farmaceutice britanice Pfizer şi Merck se confruntă cu scăderea câştigurilor. Pentru a-şi salva profitabilitatea, Pfizer a decis să reducă bugetul alocat cercetării. Compania rivală Merck, dimpotrivă, a coborât proiecţiile privind câştigurile pentru a menţine cheltuielile de cercetare...
Marea Britanie vrea să combată obezitatea printr-o taxă pe zahăr Guvernul britanic a lansat joi o strategie destinată combaterii obezităţii infantile prin taxarea companiilor care vând băuturi răcoritoare care conţin zahăr, urmând ca banii să fie investiţi în programe care încurajează activitatea fizică şi dieta echilibrată pentru şcolari, informează Reuters.
Companiile farmaceutice Boehringer Ingelheim și Lilly revizuiesc structura operațională a alianței strategice, formată pentru dezvoltarea de noi tratamente în domeniul diabetului Începând cu anul 2015, unele țări vor trece la o nouă modalitate de promovare, exclusivă; în restul țărilor, ce reprezintă procentul majoritar al oportunităților oferite de alianță, modalitatea de co-promovare va rămâne neschimbată.