Cele mai citite
 


Bacău: Discrepanţe mari între veniturile medicilor de familie
miercuri, 26 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău a dat publicităţii, marţi, cu titlu 'experimental' un top al veniturilor pe care le-au obţinut cabinetele de medicină de familie din judeţ în luna martie, înainte de intrarea în vigoare a noilor contracte încheiate cu doctorii.
Cel mai mare venit, în ultima lună a primului trimestru din acest an, a fost de 42.626 de lei şi a fost obţinut de un cabinet de medicină de familie din mediul rural.
Primul cabinet de oraş în acest inedit clasament a înregistrat un venit de 31.864 lei.
Discrepanţele dintre cabinete sunt foarte mari, atât în mediul rural, cât şi în cel urban, per total în cele orăşeneşti câştigurile fiind mai mici.
Astfel, pe ultimul loc la oraş se află un cabinet care a avut un venit de numai 2.386 lei, iar în mediul rural, chiar şi cel mai slab situat medic de familie a primit de la CJAS 7.027 lei.
Aceste sume nu intră, însă, integral în buzunarul medicului titular. Din banii primiţi, doctorul trebuie să asigure salariile angajaţilor - asistente medicale, femei de serviciu -, să plătească toate taxele şi impozitele ca angajatori, să achite facturile de utilităţi, contractele cu furnizorii de servicii, consumabilele, medicamentele din dulapul de urgenţă.
În perioada următoare, susţin responsabili din CJAS Bacău, se prevede scăderea veniturilor medicilor de familie, deşi bugetul alocat acestui segment de asistenţă medicală este mai mare decât anul trecut.
Medicii vor pierde, însă, bani din cauza schimbării raportului în finanţare. Dacă anul trecut, 90% din venit îl reprezenta finanţarea pe lista de asiguraţi - per capita -, în acest an, 70 la sută din bugetul cabinetului medicului de familie va fi asigurat de lista de pacienţi, iar 30 la sută de serviciile acordate acestora.
În acelaşi timp, medicii sunt limitaţi la acordarea serviciilor, prin introducerea unui număr de cel mult 20 de consultaţii pe zi în cabinet şi una la domiciliul pacientului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Bacău: Aproape 40% dintre dosarele depuse de furnizorii de servicii medicale, invalidate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău a invalidat, din diferite motive, până miercuri, aproape 40% dintre dosarele depuse de furnizorii de servicii medicale pentru încheierea contractelor pentru anul 2012.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Bacău: Protestul medicilor şi Ziua Sănătăţii au dus la aglomerarea unităţilor de urgenţe Unităţile de urgenţă din spitale sunt supraaglomerate, bolnavii care nu au posibilităţi financiare pentru a suporta integral costul medicamentelor şi consultaţiilor fiind nevoiţi să apeleze la aceste servicii medicale bugetare a căror menire este de a salva vieţi aflate în mare pericol.