Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu vicepreşedintele Bundestagului
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 17 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a avut o întâlnire oficială cu vicepreşedintele Bundestagului, Susanne Krastner, în timpul căreia au discutat despre sistemele de sănătate român şi german, informează un comunicat remis AGERPRES.

La convorbirile de luni seara, Ion Bazac a informat-o pe Susanne Krastner că priorităţile ministerului pe care îl conduce sunt creşterea accesului populaţiei la servicii de sănătate de calitate şi medicamente ieftine, precum şi restructurarea sistemului, în sensul descentralizării.

De asemenea, ministrul a declarat că intenţionează să schimbe, în acest an, filosofia financiară a sistemului de sănătate.
Potrivit lui Bazac, în România se va introduce, în premieră, începând cu data de 1 iulie, pachetul minim de servicii iar din luna septembrie, Legea profesiilor medicale şi a malpraxisului.
De asemenea, ministrul a discutat despre posibilitatea aplicării sistemului de coplată pentru cei care vor dori un medicament mai scump sau un medic anume. Pentru categoriile de persoane defavorizate însă, se lucrează deja la un nou concept, cel al sistemului de vouchere de sănătate.
Ministrul a spus că este echitabil ca, în această perioadă, sistemul de urgenţă să fie păstrat neschimbat, adică să fie finanţat de la bugetul de stat şi să poată fi accesat în egală măsură de cei care contribuie sau nu la fondul de asigurări de sănătate.
Vicepreşedintele Bundestagului i-a urat succes ministrului Sănătăţii, spunându-i că are o misiune foarte dificilă. De altfel, în opinia oficialului german, miniştrii Sănătăţii, indiferent dacă sunt din România sau Germania, conduc cel mai greu portofoliu. AGERPRES/ (AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Secţia de arşi de la Floreasca va fi deschisă; printr-un proiect cu Ambasada Franţei urmează să şcolarizăm specialiştii Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, marţi, în plenul Senatului, că Secţia de arşi de la Spitalul Floreasca urmează să fie deschisă, după ce medicii care îşi vor desfăşura aici activitatea îşi vor finaliza specializarea în Franţa.
Ministrul Sănătăţii: Investigaţiile în cazurile copiilor infectaţi cu E-coli continuă; rezultatele prezentate de Cantacuzino, doar un fragment Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, la Bistriţa, că ancheta în cazul copiilor infectaţi cu bacteria E-coli nu este finalizată şi că rezultatele prezentate de Institutul Cantacuzino reprezintă "o mică fotografie din tot acest proces".
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a discutat, la Arad, situaţia problematică a Spitalului Judeţean şi a maternităţii Arad, 17 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a efectuat, joi, o vizită în municipiul Arad, scopul fiind acela de a găsi o soluţie fezabilă pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Ministrul Sănătăţii din Iordania doreşte reducerea taxelor universitare din România pentru studenţii medicinişti din ţara sa Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în timpul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, că speră ca numărul studenţilor medicinişti iordanieni din România să crească dacă vor fi practicate...
Ministrul Sănătăţii:Procesul de consultare legat de calcularea preţurilor medicamentelor va dura atât timp cât este nevoie Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri la Bistriţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că procesul de consultare pe marginea modului de calcul al preţurilor medicamentelor nu are o dată clară de finalizare, ci "va dura atât timp cât este nevoie".
Ministrul Sănătăţii a dispus un control în cazul bătrânei care a fost lăsată să părăsească spitalul în papuci şi pijama Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni la Parlament că a dispus un control în cazul pacientei care a decedat la Braşov, după ce a fost externată de la Spitalul Tractorul în papuci şi pijama.