Cele mai citite
 


Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România
miercuri, 26 mai 2010   ::   12 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România - OncoFort - va fi lansat, în luna august, în România şi va reuni în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional,anunţă, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES, Gral medical.
Investiţia necesară pentru deschiderea centrului CETC - OncoFort s-a ridicat la 3,5 milioane de euro.
''Centrul este construit pe două niveluri şi va fi situat în cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti. El va putea oferi tratament pentru minimum 50 de pacienţi pe lună şi ne aşteptăm, în scurt timp de la deschidere, să avem liste de aşteptare'', afirmă Robert Şerban, acţionar Gral Medical.
Nucleul centrului OncoFort îl reprezintă departamentul de Radioterapie, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, ce are la bază tehnologia IMRT-IGRT (Radioterapie cu ajustarea intensităţii-IMRT, Radioterapia ghidată prin Imagine-IGRT).
Echipamentul reprezintă o premieră, deoarece este singurul aparat din România care utilizează această tehnologie. Dacă în Europa de vest un astfel de aparat există la 500 de mii persoane, în România, la 21,7 milioane persoane, nu există niciunul, precizează comunicatul.
Acceleratorul liniar produs de Elekta (cel mai mare producător la nivel mondial) este complet digital şi permite efectuarea unui tratament cu o acurateţe şi precizie net superioară tehnologiei anterioare. Radioterapia convenţională oferă doze mari de radiaţie zonelor cu tumori şi poate să dăuneze ţesutului sănătos din jur.
Aparatul oferit de OncoFort aduce, ca noutate, standarde în domeniul oncologic. Imagistica medicală este oferită în timp real, precizia este asigurată cu ajutorul lamelor autoajustabile în funcţie de forma tumorii şi, totodată, aparatul oferă un control sporit al intensităţii radiaţiei specific planului de tratament.
Combinarea radioterapiei IMRT şi IGRT optimizează efectele radioterapiei, ţintind tumoarea mai exact şi evitând gravitatea efectelor secundare provocate prin afectare ţesutului sănătos înconjurător. Sistemul de terapie prin radiaţii este recunoscut drept cel mai recent tratament de acest fel oferit oriunde în lume.
Potrivit comunicatului, aparatul oferă tratament pentru o gamă variată de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plămâni, ficat, prostată, gât, metastaze osoase, colon, sân, coloană, cap...etc).
În fazele mai avansate, specialiştii oncologi recomandă terapiile combinate pentru tratamentul cancerului, motiv pentru care OncoFort va deschide şi departamentul de Chimioterapie, dotat cu rezerve ce vor oferi un confort sporit pentru pacienţi. Aceştia vor fi monitorizaţi de cadrele medicale specializate pe durata întregului tratament.
Echipa medicală a centrului reuneşte specialişti din mai multe domenii, din ţară şi străinătate: oncologie medicală, chimioterapie, radioterapie, imagistică medicală, fizică de radioterapie etc.
Gral Medical a reuşit să aducă în România doi specialişti cu renume internaţional în oncologia medicală: prof.dr. Christoph Zielinski, coordonatorul Clinicii Oncologice şi Experimentală a Spitalului Universitar din Viena şi prof.dr. Thomas Brodowicz, medic oncolog în cadrul aceluiaşi centru. Cei doi medici iluştri vor oferi consultaţii de specialitate în cadrul Clinicii de Diagnostic Gral începând cu data de 1 iunie, astfel: prof.dr. Thomas Brodowicz oferă consultaţii în 1 iunie şi 15 iunie între orele 11,00 şi 18,30 şi prof.dr. Christoph Zielinski în 26 iunie între orele 8,00- 16,00.
''Am dorit sa oferim românilor posibilitatea de a fi consultaţi în ţară de cei mai buni specialişti din Europa, scutind astfel pacienţii de costuri cu transportul şi cazarea cu greu suportabile pentru aceştia. Costul plătit în centrul nostru va fi la nivelul preţurilor din străinătate, însă ele se vor face în România'', a afirmat Robert Şerban.
Medicii vor oferi consultaţii pentru ''first opinion'' şi ''second opinion'' în vederea unui diagnostic corect al cancerului şi pentru oferirea unui plan de tratament adecvat.
Detalii şi programări se pot obţine apelând numerele de telefon: 021.323.00.00(02), mobil: 0724.242.259 sau online pe site-ul www.gralmedical.ro, se mai arată în comunicat.
* * *
Gral Medical a reuşit, în primele 4 luni din anul 2010, să aibă o creştere a cifrei de afaceri cu 40% faţă de perioada similară a anului 2009, ajungând la o cifră de afaceri de aproape 17 milioane lei. Acest lucru a fost posibil datorită ritmului susţinut de dezvoltare a centrelor cu specific de spitalizare de zi din 2009 (dializă si litotriţie), dar şi printr-o eficientizare a laboratoarelor din capitală.
Centrul de Excelenţă în Tratarea Cancerului - OncoFort este cel de-al treilea proiect din cadrul spitalizării de zi, care se ridică în complexul Centrului de Diagnostic si Tratament din capitală şi împreună cu Clinica de Diagnostic Gral vor asigura infrastructura Spitalului din acelaşi sediu.
Pentru anul 2010, Gral Medical şi-a propus o creştere cu 50% a cifrei de afaceri, creştere susţinută pe de o parte de centrele existente, printr-o diversificare a serviciilor oferite, iar pe de altă parte, prin aportul adus de proiectele noi.
Cu o experienţă de peste 9 ani, Gral Medical a reuşit să ofere servicii medicale de calitate prin reţeaua naţională de centre de diagnostic şi tratament. Compania a reuşit să contruiască o reţea de 17 centre medicale, dintre care 10 laboratoare, 4 clinici, 1 centru de Imagistică Medicală şi 2 centre de Radiologie dentară în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dolj, Sibiu şi Argeş, unde lucrează peste 450 de medici şi asistente. Compania este de asemenea un important furnizor de servicii medicale pentru asigurările sociale de sănătate.
Notare
Comentarii
de dan
pt un caner de prostata la o persoana de peste 80 deni se poate trata cu acest aparat la centrul oncofort?

de dani
Radioterapia clasica prezinta riscuri pt organele din jur, in aceasta categorie se gaseste si tumora la prostata. Aparatul centrului oncofort elimina aceste riscuri.
Va recomand cu drag sa luati legatura cu un specialist oncofort pt a va oferi o consiliere...vall center 021-323.00.00(02) sau direct de pe site-ul oficial al centrului.

de roby
Cat costa o sedinta de radioterapie la centrul OncoFort ? ma intereseaza si un consult pt a vedea daca mai trebuie sa ma operez sau pot urma numai tratament oncologic la centrul dvs.

de OncoFort
O consultatie la medicul oncolog radioterapie costa 300lei. Va recomand prof.dr. Rodica Anghel , programare direct call center 021-323.00.00(02) sau online de pe site.

de DVA
Va rog sa-mi spuneti daca exista o limita de greutate pentru aparatul d-voastra .Am fost operat si mi s-a recomandat radioterapie .

de Damaschin Ionut Mihai
as dori sa stiu daca la dumneavoastra in clinica se poate trata limfomul cu celule neoplazice si cu cine as putea lua legatura.va multumesc

de OncoFort
Este necesara o intalnire cu unul dintre specialistii oncologi radioterapeuti pentru a primi un raspuns favorabil privind efectuarea sau nu a radioterapiei in cazul dvs. Fara analiza unui dosar nu se poate da un verdict. Va asteptam la centru.
In ceea ce priveste greutatea, aparatul poate suporta orice greutate.

de ramona
imi puteti spune cam ce costuri implica un tratament la oncofort pentru un cancer de endometru cu recidiva in tesuturi moi? sau macar care este procedura si in functie de asta sa ma pot ghida pe lista de preturi.
nu prea inteleg ce presupune consultatia la un medic specialist si un plan de tratament.

de R:dana
Tot tratamentul este format din consultatia oncologica (300 dr romania, 1000lei dr Viena) planul de tratament(2000euro) si sedintele de radioteraie(150E/sedinta). Daca sunt in medie 20 de sedinte de radioterapie pretul nu depaseste 5000E, in strainatate preturile sunt de 3-4 ori mai mari.
Orice alta investigatie necesara ulterior(CT-uri. analize medicale, consultatii) sunt gratuite.
Numai bine!

de CARAMIDARIU Constantin
Am fost operat in 14 NOV 2012 cu diagnostic la externare ADENOCARCINOM GASTRIC MODERAT DIFERENTIAT.Am rezultatele histopatologice si histochimice. Medicul (?) mi-a recomandat sa fac tratamentul dupa formula FOL F OX sau FOL F IRI.
Problema este ca nu gasesc medicamentul 5 FLUORO URACIL.
INTREBARE: Daca la dvs exista, cat ar costa un consult si un tratament ?
Va multumesc .
Tel. 0724 222 340

de ank
nu sunt multumita de raspunsul acestui mare sarlatan, sa dai 10mil si sa nu faca altceva decat sa ne repete ceea ce au spus alti medici si sa mai faca si ras de boala tatalui meu(cancer de prostata) va sfatuiesc sa nu aruncati banii pe fereastra. daca mi-ar fi scris cineva pe forum sa pot citi nu m-as mai fi dus la el. acest medic fantoma nici macar nu opereaza, doar isi da cu presupusul. Am sa spun tuturor sa nu mai pateasca asa cum am patit eu.

de rob
Consultatia de radioterapie la oncofort este gratuita. Apoi eu am beneficiat gratuit de radioterapie cu bilet de trimitere...se mai platesc doar serviciile care nu mai sunt incluse in planul vechi (hidratari, markari). Sunt singurii care au resusit intr-un singur centru sa integreze toate serviciile.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gral Medical – va deschide in luna august 2010 primul Centru Privat de Excelenta in Tratarea Cancerului din Romania In luna august 2010 operatorul de servicii medicale Gral Medical anunta lansarea Centrului de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat.
În România funcţionează primul centru oncologic urmând modelul Austriac Centrul OncoFort împlineşte 5 luni de la lansare, iar bilanţul este unul remarcabil, având în vedere că primul pacient român a urmat prima şedinţă de radioterapie pe data de 22 noiembrie 2010. Peste 500 de pacienţi au primit un diagnostic de la medicii oncologi austrieci şi totodata un plan de tratament...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Compania Gral Medical va începe, în 2011, construcţia primului Spital Eco din România Compania Gral Medical va începe, în 2011, la Bucureşti, construcţia primului Spital Eco din ţară, în care încălzirea şi ventilaţia se vor face cu ajutorul pompelor geotermale.
Gral Medical ofera, in premiera, servicii de second opinion pentru imagistica medicala Rolul si beneficiile serviciilor de second opinion Intrebarile de genul : „Este posibil ca doctorul meu sa fi gresit? Rezultatul ar fi fost altul daca urmam alt tratament?” se regasesc in sufletul fiecarui pacient, dar si a membrilor familiei. In urma apelarii la serviciile de second opinion putem...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...