Cele mai citite
 


Marea Britanie retrage dreptul de practică doctorului care a legat autismul de vaccinul împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei
miercuri, 26 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile din Marea Britanie i-au interzis dreptul de practică doctorului a cărui cercetare lega apariţia autismului de vaccinul împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei /vaccinul MMR/, însă milioane de părinţi continuă să nu îşi vaccineze copii, în urma publicării studiului său în 1998, relatează AP.
Chiar dacă, de la publicarea sa în 1998, cercetarea medicului Andrew Wakefield a fost discreditată în numeroase rânduri, ratele vaccinării copiilor împotriva celor trei boli nu şi-au revenit complet, iar cauza doctorului britanic este susţinută în SUA de celebrităţi cum ar fi Jim Carrey şi Jenny McCarthy.

Wakefield a fost primul cercetător care a publicat o cercetare academică care sugera o legătură între autism şi vaccinul MMR. De atunci, milioane de părinţi au abandonat vaccinul, ceea ce a dus la creştere a numărului de cazuri de pojar în ţările occidentale, după ce anterior boala aproape dispăruse.

În Marea Britanie, cercetarea lui Wakefied a dus la un declin uriaş al numărului copiilor care făceau vaccinul MMR, de la 95% în 1995, la 50% în anumite părţi ale Londrei în primii ani după 2000. Chiar dacă mai recent rata copiilor care fac vaccinul a început să îşi revină, există încă epidemii de pojar, iar în 2006, un băiat de 13 ani a fost prima persoană care a murit de pojar în Marea Britanie în ultimii 14 ani.

Luni, autoritatea britanică care oferă dreptul de a practica medicina şi supraveghează activitatea doctorilor/ General Medical Council/ l-a găsit pe Wakefield vinovat de serioase erori de conduită profesională şi l-a privat de dreptul de a practica medicina în Marea Britanie, decizie pe care medicul o va contesta în instanţă.

Consiliul şi-a bazat decizia pe descoperirea, în luna ianuarie, a faptului că Wakefield, alături de alţi doi doctori care au participat la cercetare s-au făcut vinovaţi de o 'lipsă de respect flagrantă' faţă de copii care au participat la studiu. Wakefied a luat mostre de sânge de la copiii prezenţi la petrecerea fiului său, cărora le-a oferit câte 5 lire.

Între 1998-2004, mai multe studii publicate în jurnale printre care The Lancet, New England Journal of Medicine, Pediatrics şi BMJ au arătat că nu există nicio legătură între autism şi vaccinul împotriva pojarului.

Cu toate acestea, Wakefield s-a mutat în SUA în 2004 şi a pus bazele unui centru de cercetare a autismului la Austin, Texas, unde a avut de mulţi adepţi, deşi nu avea licenţă pentru a putea profesa ca doctor şi era întâmpinat cu reticenţă de comunitatea medicală. Wakefiled a părăsit institutul în acest an.

La momentul studiului, în 1998, Wakefield lucra ca gastroenterolog la Royal Free Hospital din Londra şi nu a beneficiat de aprobare pentru a face cercetarea. Ulterior, unii dintre autorii studiului au renunţat la concluziile formulate în cercetare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Autismul poate fi detectat încă de la naștere cu testul genetic REALITY Grupul ESPERITE lansează testul REALITY, noua generație de teste ce determină predispoziţia genetică pentru autism. REALITY este un test esențial în depistarea autismului, deoarece boala poate fi descoperită încă de la naștere.
Studiul despre vaccinul ROR care provoacă autism a fost un 'trucaj' Un studiu datând din 1998 - care stârnise panică în Marea Britanie prin afirmaţia că vaccinul ROR /împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului/ provoacă autism copiilor - a fost un 'trucaj elaborat', acuză - joi - publicaţia British Medical Journal /BMJ/.
Copiii născuţi prematur prezintă un risc crescut de tulburări de autism şi de atenţie Naşterile premature pot altera conectivitatea între diferite părţi ale creierului, ceea ce ar putea creşte riscul de tulburări de autism şi deficit de atenţie, potrivit unui studiu britanic publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din SUA, informează AFP.
Autism: Excesul de conexiuni nervoase ar putea fi tratat Autismul ar fi rezultatul unui exces de sinapse - conexiunile nervoase din creier -, arată un studiu apărut în cea mai recentă ediţie a revistei Neuron şi care ar putea duce la obţinerea unui tratament al acestui sindrom complex ale cărui cauze rămân necunoscute. Excesul legăturilor între neuroni s-ar...
MB: contribuabilii plătesc pentru studiu al guvernului privind şansele de viaţă ale copiilor Londra, 2 mar /Agerpres/ - Contribuabilii britanici vor fi nevoiţi să plătească 33,5 de milioane de lire sterline pentru un studiu al guvernului privind şansele de viaţă ale copiilor, într-un moment în care executivul a decis reducerea alocaţiilor şi a finanţării educaţiei, relatează cotidianul britanic...
Autismul, tot mai răspândit în SUA Unul din 88 de copii monitorizaţi în cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii /SUA/ suferă de autism sau de alte afecţiuni asociate, ceea ce înseamnă un record de când există statistici de acest fel, au indicat joi experţi americani în domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.