Cele mai citite
 


Concert caritabil pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie'
miercuri, 26 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe formaţii şi solişti vor susţine un concert caritabil pe 1 iunie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în scop caritabil, pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie'.
Cunoscuta realizatoare de emisiuni, Liana Stanciu a declarat, marţi, cu prilejul lansării campaniei că un astfel de proiect este necesar pentru ca micuţii pacienţi să poată avea un spital integrat, cu toate departamentele necesare şi cu echipamente de înaltă performanţă. 'De ziua lor, dorim să oferim un cadou minunat copiilor, un nou spital care să poată asigura tratamentele pediatrice necesare, la cel mai înalt nivel de competenţă şi condiţii medicale', a declarat Liana Stanciu unul dintre cei mai activi susţinători ai acestui proiect.

Noul corp de spital va fi amplasat pe un teren aflat în proprietatea Primăriei Sector 4, Bucureşti şi dat în folosinţa Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie'.
Este vorba de construcţia unui ansamblu spitalicesc format dintr-un corp de spital în conexiune cu spitalul actual, cu 274 de paturi spitalizare continuă, un centru de cercetări medicale şi un centru de conferinţe, un hotel pentru părinţi şi un restaurant dedicat părinţilor şi corpului medical, a explicat dr. Cătălin Cîrstoveanu - coordonator proiect.

Corpul de spital va avea avea: bloc operator ortopedie, chirurgie toracică şi oncologică, chirurgie neonatală, neurochirurgie, cardiochirurgie, secţie de ATI - compartiment trezire, secţie de Terapie Intensivă Neurochirurgicală şi Cardiacă, laborator cateterism cardiac, secţie de hematologie, oncologie şi transplant medular, radioterapie, secţie imagistică şi radiologie, secţie laborator clinic şi farmacie clinică.

Noua aripă, împreună cu spitalul actual, vor asigura tratamente complexe acoperind toată gama de afecţiuni care în prezent necesită tratamente în afara ţării, şi, de aceea construirea acestui spital reprezintă o necesitate pentru România. Deşi se fac încercări de a reduce mortalitatea neonatală şi pediatrică, România este din păcate în fruntea oricăror statistici privind mortalitatea neonatală şi pediatrică în Comunitatea Europeană.

'Dorim să oferim condiţii de lucru deosebite medicilor cu adevărat pregătiţi să practice cea mai frumoasă meserie, într-un respect faţă de actul medical şi faţă de pacienţii noştrii', a afirmat dr. Cătălin Cîrstoveanu.

Primul pas al campaniei de strângere de fonduri este concertul 'Rock pentru Viaţă', care va avea loc de Ziua copilului, evenimentul fiind organizat de Fundaţia 'Salvaţi-vă Îngerii' în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

Mihai Mărgineanu, Les Elephants Bizarres, Vunk, Sarmalele Reci, Taxi, Viţa-de-Vie, VH2, Compact, Proconsul, Bere Gratis, Voltaj, Ştefan Bănică Jr., Iris, Dida Drăgan şi Corul Allegretto se vor reuni în concert pentru a sprijini iniţiativa Fundaţiei 'Salvaţi-vă Îngerii' de strângere de fonduri destinată proiectului.

'Rock pentru Viaţă' este primul eveniment dintr-o amplă campanie de comunicare derulată de McCann World Group.
Managerul spitalului dr. Gabriel Smarandache a subliniat că este necesar un spital complet pentru ca cei mici să nu mai fie 'trambalaţi' în diferite locuri din Bucureşti sau din ţară pentru a fi trataţi sau diagnosticaţi. Acesta a spus că pentru acest proiect ar fi necesari peste 100 de milioane de euro pentru 'a fi predat la cheie'.

Mihai Mărginean a evidenţiat, la rândul său, importanţa proiectului pentru copii accentuând faptul că şi politicienii ar trebui să se implice în astfel de scopuri nobile.
Mihai Georgescu a subliniat că formaţiile vor cânta pro bono, acesta fiind primul eveniment din România în care şi instalaţiile de sunet sunt gratis. El a mulţumit Primăriei Generale a Capitale, respectiv edilului şef, prof. dr. Sorin Oprescu, pentru susţinerea iniţiativei.
Liana Stanciu i-a invitat pe cât mai mulţi români să trimtă un sms la 877, donând astfel câte 2 euro pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Rock pentru Viaţă' - concert caritabil în sprijinul construirii unui nou spital pentru copii Fundaţia 'Salvaţi-vă Îngerii' a organizat, marţi seara, în Piaţa Constituţiei din Capitală, concertul caritabil 'Rock pentru Viaţă' pentru a sprijini construcţia unui nou spital de pediatrie 'Marie Curie'.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar Un nou centru de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România, a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).