Cele mai citite
 


Vaslui: Aglomeraţie la urgenţe
miercuri, 26 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este supraaglomerată de bolnavi care nu reprezintă urgenţe şi care, potrivit medicilor, în loc să se prezinte la medicul de familie preferă să vină direct la spital atunci când se simt rău.
''Este o adevărată nebunie la noi la urgenţe. În fiecare zi este coadă la uşă, trec pe aici şi câte 50 de pacienţi. Cineva care nu cunoaşte situaţia poate spune că toţi pacienţii sunt urgenţe, dar nu este deloc aşa. Oamenii s-au învăţat să vină direct la spital şi să nu respecte un traseu aşa cum ar fi normal. Adică să meargă mai întâi la medicul de familie sau la policlinică şi abia apoi, dacă are o trimitere, să vină la urgenţe. Aceşti pacienţi nu înţeleg că pun presiune pe personalul de la UPU care trebuie să se ocupe cu prioritate de cazuri care sunt într-adevăr urgenţe'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.

Aceasta a mai afirmat că numărul persoanelor care vin la urgenţe a crescut şi mai mult în ultima perioadă, de când un pacient nu mai poate merge la medicul de familie decât dacă are programare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul de Urgenţe cheltuieşte sume mari pentru tratamentul alcoolicilor Câte zece persoane în stare de ebrietate ajung, în medie, în fiecare zi, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean (SJU) Vaslui.
Vaslui: Spitalele din judeţ au rămas fără 300 de paturi în urma reorganizării Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au, începând de luni, cu 301 paturi mai puţin decât până acum, odată cu intrarea în vigoare a noii structuri organizatorice aprobate de Ministerul Sănătăţii.
Vaslui: Taxa de la SJU pentru copii a fost fost eliminată la solicitarea Ministrului Sănătăţii Taxa plătită de copiii care ajungeau la Spitalul Judeţean Vaslui (SJU) Vaslui, fără a fi consideraţi urgenţe medicale, a fost eliminată de conducerea unităţii, la solicitarea Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, r...
Vaslui: Sute de persoane s-au îmbolnăvit după răcirea vremii Vaslui, 5 ian /Agerpres/- Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o avalanşă de pacienţi cu infecţii respiratorii acute provocate de scăderile bruşte de temperatură din ultima săptămână.
Vaslui: Scandal provocat de un pacient la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un pacient dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sub escortă de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), după ce acesta şi-a ameninţat cu moartea concubina, a provocat joi seara, scandal la Unitatea de Primire Urgenţe a unităţii sanitare, a spart un geam cu capul şi a...
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...