Cele mai citite
 


Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, marcată la Oradea
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Oradea, 17 mar /Agerpres/ - Peste 35 de organizaţii neguvernamentale au participat marţi, în sala mare a Consiliului Judeţean Bihor, la masa rotundă intitulată „Rolul asistenţei sociale în viaţa comunităţii”, prezidată de preşedintele CJ Bihor Radu Ţîrle şi organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Ruhama, în parteneriat cu Fundaţia Casa Minunată şi Asociaţia Acţiunea Felix şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi al Coaliţiei STRONG - Coaliţia pentru Consolidarea SecToRului ONG din Judeţul Bihor.

Pe lângă celebrarea la Oradea a Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, organizatorii evenimentului au subliniat importanţa şi rolul serviciilor sociale pe care asociaţiile şi organizaţiile le oferă în comunităţile locale. Întâlnirea a reiterat şi obiectivele urmărite de sectorul nonprofit în relaţia cu autorităţile, în mod deosebit consultarea de către autorităţi a sectorului ONG în formularea şi îmbunătăţirea politicilor publice din domeniul asistenţei sociale.
Preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, a cerut ONG-urilor să formeze grupuri ţintă şi să caute să devină cât mai cunoscute de oamenii de afaceri şi de cei care le pot sprijini material, pentru a reuşi în proiectele care sunt demarate sau în cele aflate în stadiu de iniţiativă. De asemenea, preşedintele CJ Bihor a propus ca acest tip de întâlniri să se organizeze periodic, o dată la trei luni.
Totodată, în cadrul evenimentului a fost prezentat Programul de Dezvoltare Organizaţională pentru asociaţii şi fundaţii, care va fi implementat, în următoarele 12 luni, în cadrul proiectului “Consolidarea sectorului ONG din judeţul Bihor în domeniul incluziunii sociale şi serviciilor sociale”, finanţat de guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (EEA) şi implementat de Fundaţia Ruhama, în parteneriat cu Fundaţia Casa Minunată şi Asociaţia Acţiunea Felix.
Programul de Dezvoltare Organizaţională urmăreşte sprijinirea dezvoltării ONG-urilor din judeţul Bihor şi accesarea fondurilor structurale în parteneriat cu autorităţile, pentru a putea furniza servicii şi programe sociale de calitate către membrii comunităţii locale.
Acest obiectiv va fi atins prin furnizarea de instruire şi asistenţă tehnică unui număr de 40 de asociaţii şi fundaţii din Bihor, de către experţi şi specialişti contractaţi, în domeniile de interes pentru acestea: promovare, identitate, advocacy, managementul organizaţiei nonprofit, management financiar, calificarea personalului din serviciile sociale, accesarea fondurilor nerambursabile prin scriere de proiecte, accesarea subvenţiilor şi managementul de proiect.
Organizaţiile nonprofit înscrise în program vor beneficia de asistenţă tehnică pentru a depune proiecte în parteneriat cu autorităţile pentru accesarea fondurilor structurale, urmărind astfel atragerea unui volum semnificativ de fonduri nerambursabile pentru asistenţă socială în judeţul Bihor. AGERPRES/(Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.