Cele mai citite
 


Peste 100 de medici şi studenţi, la cursul internaţional de transplant de celule stem de la Târgu Mureş
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de medici şi studenţi din întreaga lume participă la cea de-a 14-a ediţie a cursului intensiv de transplant de celule stem de la Târgu Mureş, a anunţat, miercuri, şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant de Măduvă din Târgu Mureş, dr. Istvan Benedek.
''Aceşti oameni (organizatorii -n.r.), care fac parte din Asociaţia? Europeană de Transplant de Măduvă, au văzut clinica noastră şi au decis organizarea la Târgu Mureş a acestui curs (...) Şcoala Europeană s-a făcut aici tocmai datorită activităţii noastre pe care o desfăşurăm de 10 ani şi care este recunoscută mai mult în Europa şi pe plan mondial, decât în ţară. Ne-am făcut treaba şi până în prezent şi se pare că este foarte apreciată de colegii noştri din UE, şi nu numai. Avem peste 100 de cursanţi din Venezuela, China, Malaezia, India, Israel, Germania, Anglia, Franţa etc. Este o reuşită extraordinară şi aduce lauri oraşului Târgu Mureş şi României'', a subliniat dr. Benedek, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, la cea de-a 14-a ediţie a Cursului intensiv de transplant de celule stem, organizată de Şcoala Europeană de Hematologie şi Asociaţia? Europeană de Transplant de Măduvă, în colaborare cu Clinica de Hematologie şi Transplant de Măduvă şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, susţin cursuri cei mai titraţi doctori din lume în acest domeniu.
Fiecare participant, cu excepţia a trei bursieri din România, a plătit pentru a participa la acest curs suma de 560 de euro.
Dr. Benedek a arătat că acest curs intensiv de hematologie este predat de cei mai buni 20 de profesori şi specialişti în domeniu din lume, printre care şi prof. dr. J. Apperley (Londra), prof. dr. E. Carreras (Barcelona), prof. dr. E. Gluckma (Paris) şi prof. dr. T. Maszi (Budapesta). Acestora li se adăugă încă 16 profesori universitari din Basel, Viena, Liden, Nantes, Paris, Plymouth, Genova, Heidelberg, Maastricht, Budapesta, Barcelona şi Londra.
''Sunt cei mai mari din lume în domeniul lor. Au ţinut cursuri despre problemele transplantului, modul de alegere a bolnavilor care urmează să fie transplantaţi, probleme care apar, cum se face transplantul alogen, transplantul autolog, care sunt complicaţiile. S-au abordat foarte mult problemele imunologice. S-a vorbit despre complicaţiile infecţioase ale transplantului, profilaxia infecţiilor, care sunt probleme actuale'', a menţionat dr. Istvan Benedek.
Medicul a ţinut să precizeze că în România există posibilitatea unor transplanturi de celule stem, însă, din păcate, autorităţile române ''se prefac'' că nu ştiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Curs internaţional de transplant de celule stem, la Târgu Mureş Târgu Mureş, 24 mai /Agerpres/ - Cei mai buni 20 de profesori şi specialişti din Europa din domeniul transplantului cu celule stem oferă, începând luni, la Târgu Mureş, timp de trei zile, un curs intensif de hematologie, la care şi-a anunţat prezenţa 100 de cursanţi din întreaga lume.
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
Dr. Benedek Istvan: Nu de bancă de celule stem avem nevoie, ci de registru naţional pentru donori Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că băncile de măduvă osoasă sunt 'o prostie' şi că România are nevoie de un Registru Naţional de Donori.
A IV-a conferinţă internaţională pe marginea tratamentului şi transplantului în leucemia acută, la Târgu Mureş Clinica de Hematologie şi Transplant Medular şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş organizează duminică a IV-a conferinţă internaţională 'Tratamentul şi transplantul în leucemia acută la adulţi şi copii', la care participă renumiţi specialişti din şase ţări.
Dr. Istvan Benedek consideră necesară înfiinţarea Registrului Naţional de Transplant Pacienţii români care necesită un transplant de celule stem plătesc între 200.000 şi 250.000 euro în străinătate, în condiţiile în care în ţară un astfel de transplant costă între 30.000 şi 60.00 de euro, din cauza lipsei unui Registru Naţional de Transplant, în care să figureze potenţialii donatori...
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...