Cele mai citite
 


Victor Stănculescu constestă raportul de expertiză medico-legală
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul general Victor Stănculescu a contestat, miercuri, la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti (TMTB), raportul de expertiză medico-legală deoarece acesta arată că nu se impune întreruperea pedepsei în procesul în care Stănculescu solicită din nou întreruperea executării pedepsei de 15 ani primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.
Apărătorul lui Victor Stănculescu a cerut instanţei să trimită o adresă INML prin care să ceară buletinele medicale în urma cărora a fost întocmit raportul prezentat în instanţă. Completul TMTB a admis cererea avocatului şi a dispus trimiterea unei note la INML, acordând un nou termen în proces pe data de 9 iunie.
Instanţa nu a putut dezbate cererea fostului general pe 28 aprilie, deoarece Institutul Naţional de Medicină Legală nu a finalizat expertiza medico-legală privind starea sănătăţii lui Stănculescu.
În mai 2009, Tribunalul Militar Bucureşti a dispus ca Stănculescu să fie eliberat din penitenciar, pentru o perioadă de un an, pentru a-şi rezolva problemele medicale.
Fostul general a stat doar trei luni în libertate, deoarece Curtea de Apel Militară Bucureşti a anulat, pe 18 septembrie 2009, decizia de întrerupere a executării pedepsei, astfel încât Stănculescu s-a întors la Penitenciarul Jilava.
Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Medicină Legală finalizat în decembrie 2008, Victor Atanasie Stănculescu are mai multe afecţiuni, asociate şi cu vârsta înaintată, care generează un risc permanent de decompensare a echilibrului biologic. De aceea, trebuie să urmeze tratamentul medicamentos şi se impune o monitorizare medicală permanentă şi asigurarea unui regim igieno-dietetic.
Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav şi degradarea lor militară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un număr de 200 de specialişti au căpătat competenţe în expertiza medico-legală Un număr de 200 de tineri specialişti români din domeniile psihiatrie, medicină legală şi psihologie au dobândit competenţe crescute în a dezvolta proiecte de cercetare transnaţională prin formare în managementul cercetării avansate, cât şi în domeniul expertizei medico-legale psihiatrice, a declarat...
Timiş: În fostul sediu al Institutului de Medicină Legală vor locui angajaţi ai CJ şi ai Spitalului Judeţean Angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai Spitalului Judeţean Timişoara vor locui în fostul sediu al Institutului de Medicină Legală Timişoara, după ce clădirea a fost preluată de administraţia judeţeană şi au fost amenajate 40 de apartamente.
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
Vladimir Beliş: Medicina legală este atipică faţă de alte specialităţi Medicina legală este atipică faţă de alte specialităţi medicale, a afirmat duminică profesorul dr Vladimir Beliş, arătând că niciunui tânăr care intră la medicină nu îi vine în minte ''în acel moment că poate deveni doctor legist''.
Cererea de eliberare din penitenciar a fostului general Atanasie Stănculescu, amânată de instanţă pentru 4 ianuarie Tribunalul Ilfov a amânat vineri, pentru 4 ianuarie 2013, judecarea cererii depuse de fostul general Victor Atanasie Stănculescu privind întreruperea executării pedepsei de 15 ani primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.
Judecător: Nu există o expertiză medicală care să ateste că viaţa lui Oprescu este în pericol în arest Un judecător de la Tribunalul Bucureşti i-a respins lui Sorin Oprescu cererea de a fi pus în libertate, pe motiv că nu există o expertiză medicală care să ateste că viaţa acestuia este în pericol din cauza condiţiilor de detenţie sau că afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul penitenciar...