Cele mai citite
 


Vaslui: Avalanşă de îmbolnăviri de hepatită
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii susţin că se confruntă în ultima perioadă cu un val de îmbolnăviri de hepatită, la această dată numărul persoanelor bolnave fiind de aproximativ 12.000. ''Numai în anul 2009 am avut 1.450 de cazuri noi, iar în primele trei luni ale acestui an au contactat boala aproximativ 400 de vasluieni. Este o situaţie alarmantă şi credem că principalul factor care duce la îmbolnăvirea masivă a populaţiei este stresul'', a declarat, miercuri, Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.
Aceasta a mai afirmat că în primul trimestru al anului 2010, 86 de persoane care sufereau de forme grave ale bolii au decedat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Focar de hepatită A în localitatea Păltiniş Autorităţile sanitare vasluiene au confirmat, vineri, existenţa unui focar de hepatită A în localitatea Păltiniş, comuna Băceşti, după ce probele de laborator au arătat prezenţa virusului hepatic la cele 11 persoane în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: DSP nu are vaccinuri pentru hepatita A Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu are dozele necesare de vaccin pentru imunizarea populaţiei din două localităţi în care au fost confirmate focare de hepatită virală de tip A.
Vaslui: Nouă suspiciune de hepatită A la Păltiniş, după confirmarea unui focar de boală O persoană din satul Păltiniş, în comuna vasluiană Băceşti, a fost internată cu suspiciune de hepatită virală de tip A, după ce în cazul a alte 21 de persoane din zonă boala a fost confirmată, iar autorităţile sanitare au anunţat existenţa unui focar de boală.
Vaslui: Suspiciune de focar de hepatită A în localitatea Păltiniş Autorităţile sanitare vasluiene suspectează existenţa unui focar de hepatită A în localitatea Păltiniş, comuna Băceşti.
Vaslui: Surse de apă necorespunzătoare în Păltiniş, unde se înregistrează un focar de hepatită A Cele 21 de persoane cu hepatită virală acută de tip A, din satul Păltiniş, comuna Băceşti, au consumat apă din fântâni neconforme, au anunţat, luni, autorităţile sanitare vasluiene. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, fântânile din care s-au recoltat probe de apă sunt...
Vaslui: A crescut numărul bolnavilor de hepatită cronică şi ciroză Numărul persoanelor bolnave de ciroză hepatică sau hepatită cronică din judeţul Vaslui a crescut, în prima parte a acestui an, cu 10 procente, după cum relevă un raport al Direcţiei de Sănătate Publică.