Cele mai citite
 


Primăria somată să plătească vaccinul antirabic
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Brăila, 17 mar /Agerpres/ - Primăria Brăila a fost somată de Spitalul Judeţean de Urgenţe, să plătească dozele de vaccin antirabic care se folosesc pentru tratarea sutelor de persoane muşcate lunar de câinii fără stăpân.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţe, Şerban Mihăilescu îl consideră vinovat de proasta gestionare a câinilor comunitari, pe primarul Aurel Simionescu, căruia i-a înaintat o solicitare de plată a 45.000 lei, bani care au fost folosiţi de spital pentru plata vaccinurilor antirabice, în primul trimestru al acestui an.

„În anul 2008, spitalul a trebuit să achiziţioneze 4.810 doze, pentru că se ştie există mai multe etape ale tratamentului antirabic. Spitalul a scos din buzunar aproape două miliarde de lei vechi. Costul este colosal. Câte nu s-ar fi făcut în spital cu această sumă?”, a declarat Şerban Mihăilescu.
La rândul lui, primarul Aurel Simionescu a recunoscut că este nemulţumit de modul în care se desfăşoară activitatea serviciului specializat de gestionare a câinilor fără stăpân, motiv pentru care a solicitat o poziţie constructivă din partea iubitorilor de animale, pentru rezolvarea acestei probleme.
Conform statisticilor Autorităţii de Sănătate Publică Brăila, anul trecut au fost muşcaţi de câinii fără stăpân aproximativ 2.500 de brăileni, cu 800 mai mulţi decât în 2007. AGERPRES/ (Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.