Cele mai citite
 


Sibiu: La Spitalul Judeţean se fac din nou endoscopii
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibienii pot beneficia, din nou, după doi ani de zile, în mod gratuit, de endoscopii la Spitalul Clinic Judeţean, unde această investigaţie este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate.
Miercuri a fost inaugurat noul Cabinet de endoscopie digestivă din cadrul Secţiei Clinice Medicală I, dotat cu o linie de videoendoscopie de ultimă generaţie, care permite efectuarea de endoscopii digestive inferioare.

'Această aparatură performantă era necesară, pentru că, din păcate, de peste doi ani, nu se mai făceau în spital astfel de investigaţii. Linia de videoendoscopie digestivă va putea fi folosită zilnic pentru pacienţii spitalului, inclusiv urgenţe, iar în scop didactic, pentru studenţii din anul cinci şi medicii rezidenţi', a declarat, miercuri, la inaugurare, şeful Clinicii Medicală I, conf. univ. dr. Paul Porr.

El a precizat, pentru AGERPRES, că peste o sută de pacienţi sunt aşteptaţi lunar să facă endoscopii la Spitalul Clinic Judeţean. Până acum, sibienii puteau să facă endoscopii doar contra cost, la Clinica Polisano şi la un cabinet medical privat din municipiu.

Aparatura de la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu a costat 41.000 de euro, din care, majoritatea banilor - 30.000 de euro este o sponsorizare făcută de compania E.On Gaz, iar 5.000 de euro o altă sponsorizare a Clubului Oamenilor de Afaceri Germani din Sibiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Senatorul Minerva Boitan (PNL) vrea ca Parlamentul să controleze Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, 24 sep /Agerpres/ - Senatorul liberal Minerva Boitan, membră a Comisiei pentru sănătate, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrează cu o echipă de economişti la modificarea legii, în aşa fel încât Casa de Asigurări de Sănătate să treacă de sub controlul Guvernului, sub controlul...
Sibiu: Cel mai performant aparat de radioterapie din România, la Spitalul Clinic Judeţean Cel mai performant aparat de radioterapie din România, de origine americană, al treilea din Europa de Est de acest fel, a fost pus în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, într-un centru nou de Radioterapie, care aparţine Clinicii Polisano, cea care a investit 3,8 milioane de euro în dotarea...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Sibiu: Spitalul Clinic Judeţean acumulează datorii tot mai mari Cel mai mare spital din judeţul Sibiu - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă - acumulează datorii tot mai mari de la o lună la alta, din cauza Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate care nu îşi onorează promisiunile, ceea ce afectează atât angajaţii, cât şi pacienţii, a declarat joi directorul instituţiei...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.