Cele mai citite
 


Sanitarii suceveni vor fi în grevă pe 31 mai
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sanitarii suceveni vor participa la greva de luni în semn de solidaritate cu dascălii, a declarat, miercuri, liderul SANITAS Suceava, Ana Ionescu.
Liderul local al SANITAS a precizat că asistenţii medicali, infirmierele, brancardierii şi îngrijitoarele din sistemul sanitar vor protesta respectând legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că se va asigura 30% din activitate.

Personalul medical va fi la serviciu pentru a asigura permanenţa la rezolvarea urgenţelor, dar intervenţiile ce pot fi amânate, inclusiv cele chirurgicale, vor fi amânate.

Ionescu a precizat că, potrivit normelor în vigoare, participanţii la greva de solidaritate nu au voie să facă grevă decât o zi şi doar cu acordul a cel puţin jumătate din numărul membrilor de sindicat.

Liderul SANITAS Suceava a spus că, după greva din 31 mai, se va stabili şi calendarul acţiunilor revendicative viitoare, subliniind că sindicaliştii solicită ca reducerea cu 25% a veniturilor să nu se aplice la angajaţii care au salarii mici.

SANITAS Suceava numără 2.500 de membri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii Federaţiei Tesa li se alătură colegilor din Federaţia Sanitas în greva de avertisment Sindicaliştii TESA, aparţinând Federaţiei TESA din sănătate, vor lua parte la greva de avertisment de două ore anunţată pentru luni, între orele 8,00-10,00.
Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu greva generală dacă situaţia sectorului sanitar nu va fi reglementată Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.
Suceava: Sindicaliştii SANITAS au demarat procedurile pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie Sindicaliştii din sănătate au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al SANITAS Suceava.
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor organiza luni o grevă de avertisment de două ore Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas au protestat timp de două ore Sindicaliştii Sanitas au întrerupt, miercuri, timp de două ore, activităţile din spitalele din judeţul Iaşi şi au declanşat o grevă de avertisment pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de inechităţile salariale din sistem.
Sindicaliştii din Sănătate pichetează Ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, în perioada 9 -13 aprilie Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.