Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Avem bani pentru a asigura dotări minime în cabinetele medicale din şcolile bucureştene
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate cabinetele medicale din Bucureşti vor beneficia de dotări minime în valoare de aproximativ trei milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul general Sorin Oprescu.
'Avem bani pentru a asigura aceste dotări în şcolile din Capitală, pentru ca medicii să-şi facă datoria, de la mănuşi până la seringi în campaniile de vaccinare', a precizat Oprescu după întâlnirea cu personalul medical din cabinetele de medicină şcolară şi stomatologie din grădiniţe, şcoli, licee şi învăţământul superior.

Potrivit edilului-şef al Capitalei, în prezent gradul de dotare al cabinetelor şcolare din Capitală se află la nivel anului 1821.

'Nu mai folosim piramidoane, că nu se mai fac, nu se mai administrează nimic din cauza veşnicei discuţii dacă medicamentele sunt sau nu compensate. De aceea, aş dori ca medicii din şcoli să aibă la îndemână medicamente, pentru a le administra atunci când este nevoie', a subliniat primarul general.

El a dat asigurări că cele 110 de şcoli aflate în programul Băncii Europene de Investiţii vor fi dotate la standarde europene, atât cu cabinete medicale cât şi stomatologice.

Potrivit lui Oprescu în Capitală beneficiază de servicii medicale şcolare aproximativ 200.000 de copii şi 150.000 de studenţi de la facultăţile de stat şi particulare.

Edilul-şef a mai precizat că instituţia pe care conduce prin intermediul administraţiei spitalelor se ocupă de toate aspectele legate de gestionarea resurselor umane (cărţi de muncă, salarii), de buna gestionare a fondurilor alocate de la bugetul de stat, de cheltuirea judicioasă a acestor fonduri şi aprovizionarea ritmică şi uniformă cu medicamente şi instrumente precum şi de coordonarea unitară a activităţii medicale din cadrul sistemului de învăţământ din Bucureşti.

Pe de altă parte, primarul general a anunţat că se gândeşte la crearea unei asistenţei medicale de urgenţă la nivelul şcolilor din Capitală.

'Ambiţia mea este aceea de a crea un sistem de transport de urgenţă pentru elevi care să permită intervenţia şi transportul cazurilor mai grave la spitalele de profil', a spus Oprescu, adăugând că pentru realizarea acestui sistem soluţia financiară este cea a parteneriatului public privat.

Din informaţiile furnizate referitoare la bolile copiilor, primarul general a spus că cele mai frecvente sunt vicii de refracţie (8.451 cazuri), deformaţii ale coloanei vertebrale din cauza poziţiei incorecte a copiilor în bancă (peste 240 de cazuri), obezitatea alimentară (1.794 cazuri), astm bronşic (1.306 cazuri), tulburări de vedere (1.209 cazuri), alte boli endocrine şi metabolice (861 cazuri).

În prezent, în Capitală funcţionează 410 de cabinete de medicină generală (grădiniţe, şcoli şi licee); 147 cabinete de stomatologie (şcoli, licee), 20 cabinete de medicină generală şi 21 de cabinete de stomatologie în învăţământul superior cu un număr de aproximativ 800 angajaţi din care peste 200 sunt medici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 400 de cabinete medicale şcolare în Capitală Un număr de 410 cabinete şcolare de medicină generală, aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), funcţionează, în prezent, la nivelul grădiniţelor, şcolilor şi liceelor bucureştene, a declarat, vineri, primarul general Sorin Oprescu.
Policlinică pentru elevi şi studenţi în Campusul din Regie Studenţii şi elevii din Bucureşti vor beneficia, de anul viitor, cel mai probabil din luna martie, de o policlinică în Campusul din Regie, cu cabinete de specialitate şi laboratoare de analize, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Primarul general nemulţumit de ritmul de derularea a programului de reabilitare a şcolilor prin BEI Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, i-a asigurat miercuri pe directorii din învăţământul preuniversitar că va finaliza cele 102 şcoli din programul BEI, exprimându-şi totodată o serie de nemulţumiri legate de ritmul lent şi lipsa unor dotări şi utilităţi la unele dintre aceste unităţi de învăţământ...
Sorin Oprescu, la Spitalul Filantropia Primarul general al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, a vizitat, sâmbătă, Spitalul Filantropia, unde s-a declanşat curăţenia de primăvară, atât în incintă cât şi în curtea unităţii spitaliceşti.
S.Oprescu: Unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar Unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, cele 425 de unităţi deţin autorizaţii de funcţionare şi numai 37 dintre ele au obligaţia să remedieze deficienţele constatate, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.