Cele mai citite
 


Mureş: CJ dă asigurări că staţia de transfer din Vălureni nu va avea impact negativ asupra sănătăţii şi mediului
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Mureş care a întocmit proiectul 'Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor în judeţul Mureş', în valoare de 53 milioane de euro, dă asigurări că acest obiectiv nu are efecte negative asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei.
Locuitorii din Vălureni, care nu agreează proiectul, ameninţă că se adresează Comisiei Europene pentru stoparea construirii în zonă a unei staţii de transfer a deşeurilor,

'Ni s-a cerut să facem un studiu de sănătate privind posibilul impact asupra locuitorilor din zonă. Acesta a stabilit că nu există niciun risc, absolut niciun risc, pentru locuitorii din zonă şi în consecinţă APM Sibiu a emis, în decembrie 2009, autorizaţia de mediu pentru proiect. Nu există niciun impact negativ asupra mediului şi a locuitorilor din zonă', a declarat, miercuri, Radu Spinei, manager de proiect.

Acesta a arătat că au existat dezbateri publice cu locuitorii din zonă şi că toate problemele ridicate de localnicii din Vălureni au fost analizate şi discutate cu specialişti.

'Noi considerăm că nu sunt temeri justificate. Aici vom crea cel puţin 100 de locuri noi de muncă şi noi încercăm să definim asta. Vor fi mai multe locuri de muncă în faza de construcţie. Este un proiect care se adresează tuturor locuitorilor judeţului', a precizat Spinei.

Radu Spinei a precizat că lângă municipiul Târgu Mureş, la Vălureni şi Criteşti, urmează să se realizeze o staţie de sortare, o staţie de transfer, o staţie de compostare a deşeurilor, pe un amplasament de aproximativ 7 ha situat în apropiere de Vălureni, la 700 de metri de sat.

O altă investiţie majoră se referă la închiderea depozitului de deşeuri de la Cristeşti, care creează serioase probleme de mediu fiind un depozit neconform şi care în urma închiderii va putea fi redat circuitului agricol.

Radu Spinei a precizat că proiectul 'Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor în judeţul Mureş' a primit aviz favorabil din partea Comisiei Europene, urmând ca în cursul lunii iunie a acestui an să fie semnat contractul de finanţare.

Acest proiect prevede, pe lângă staţiile de transfer, de sortare şi de compostare, construirea unui depozit ecologic zonal de deşeuri la Sânpaul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
Compartiment de recuperare a pacienţilor cu boli profesionale, înfiinţat în premieră la Târgu Mureş Şeful Clinicii de Medicina Muncii (CMM) din Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Horaţiu Moldovan, a declarat, joi, că a făcut demersuri pentru înfiinţarea unui compartiment specializat în recuperarea pacienţilor cu boli profesionale, după ce aceste servicii au dispărut din România de mai bine de...
Mureş: Specialiştii în medicina muncii acuză grave deficienţe în privinţa finanţării Conducerea Asociaţiei Transilvane de Medicina Muncii a acuzat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, gravele probleme de finanţare cu care se confruntă acest domeniu, generate de o prevedere din contractul-cadru semnat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin care se decontează...
Florin Buicu (USL) vrea ca municipiul Târgu Mureş să devină pol de dezvoltare pentru servicii medicale Florin Buicu, candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Camera Deputaţilor în Colegiul numărul 2 Mureş, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că dacă va câştiga mandatul de deputat va propune trei proiecte de lege în domenii precum sănătatea şi educaţia.
Mureş: Proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical RSC Consulting, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, au lansat miercuri, la Târgu Mureş, proiectul 'EMC - Educaţie Medicală Continuă', pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical.