Cele mai citite
 


Vaslui: Tânără transportată în stare gravă la Iaşi cu un elicopter SMURD
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără în vârstă de 21 de ani din judeţul Vaslui a fost transportată miercuri după-amiază la un spital din Iaşi cu un elicopter SMURD după ce a făcut septicemie.
Tânăra a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui pe data de 24 mai în stare foarte gravă.

Pacienta a născut în urmă cu două luni la un spital din Iaşi iar când a venit acasă a început să facă febră şi să se simtă foarte rău.

Potrivit medicilor de la SJU Vaslui, tânăra a fost adusă la spital cu întârziere şi a făcut o serie de complicaţii septice.

'Tânăra avea o problemă de sănătate mai veche de care şi părinţii ei au aflat foarte târziu. Ea avea imunitatea foarte scăzută şi o afecţiune hematologică. Pacienta a dat naştere unui copil în urmă cu două luni la un spital din Iaşi iar când a venit acasă a început să se simtă foarte rău. Cu toate acestea, nu a fost adusă imediat la spital. A fost operată la noi de o echipă de medici formată din chirurg şi ginecolog, dar starea ei a rămas în continuare gravă. Tânăra a făcut mai multe complicaţii septice. La intervenţia chirurgicală medicii i-au descoperit lichid în abdomen, mai multe leziuni inflamatorii şi avea probleme şi cu apendicita', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.

Tânăra a fost transportată în stare critică la Iaşi, la Spitalul 'Sfântul Spiridon', cu un elicopter SMURD.

'Noi am primit solicitarea de la secţia ATI a Spitalului de Urgenţe, acolo unde era internată pacienta şi am luat legătura cu cei de la SMURD Iaşi pentru a trimite elicopterul. A fost foarte dificil din cauză că pilotul nu avea unde să aterizeze. Am cerut sprijinul primăriei, care a permis aterizarea pe terenul stadionului municipal', a declarat Aurora Popa, directorul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Fată de 14 ani, în stare gravă după ce a născut prematur O adolescentă în vârstă de 14 ani din oraşul vasluian Murgeni a ajuns în stare gravă la o clinică din Iaşi, după ce a născut prematur, suferind o serie de complicaţii în urma naşterii.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Vaslui: Copil în stare gravă după ce s-a rănit la un meci de fotbal Un copil în vârstă de 13 ani din comuna vasluiană Gârceni a fost preluat în stare gravă de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral şi un hematom subdural.
Călăraşi: Prematur transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală Un copil născut prematur la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi a fost transportat miercuri cu ajutorul unui elicopter SMURD la un spital din Capitală.
Vaslui: Bărbat în stare gravă, transportat cu elicopterul SMURD la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat marţi elicopterul SMURD pentru transportul unui pacient din localitatea Vutcani la clinica de neurochirurgie din Iaşi.
Iaşi: La 15 ani, mamă a unui copil cu malformaţii Copilul unei fete în vârstă de 15 ani, din localitatea Iana, judeţul Vaslui, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi din cauza unei malformaţii congenitale grave.