Cele mai citite
 


Constanţa: CJ solicită fonduri pentru ca Spitalul Judeţean să mai poată funcţiona
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat, miercuri, că dacă Spitalul Judeţean nu va primi fondurile necesare pentru medicamente şi materiale sanitare, va fi nevoie ca activitatea unităţii medicale să fie restrânsă.
'CJ Constanţa atrage atenţia în mod public Guvernului României, premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), ca urmare a neonorării obligaţiilor contractuale de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS)', se afirmă într-un comunicat remis presei de reprezentantul CJ.

Potrivit acestuia, conform unei note de informare primite din partea SCJU Constanţa, din cauza nedecontării de către CJAS a banilor pentru servicii medicale, conform contractului aferente lunii aprilie, cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Constanţa se află în imposibilitate de a mai funcţiona din cauza stocului zero de materiale sanitare şi medicamente necesare tratamentelor şi intervenţiilor chirurgicale.

Nicuşor Constantinescu atrage atenţia că respectiva situaţie este fără precedent în judeţul Constanţa, iar consecinţele pot fi deosebit de grave mai ales în perioada sezonului estival, când SCJU are obligaţia de a asigura servicii medicale pentru cel puţin un milion de turişti, pe lângă cei peste 700.000 de locuitori ai judeţului.

Pe data de 19 mai, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Florian Stoian, a declarat, într-o conferinţă de presă, că unitatea 'riscă să ajungă în situaţia altor spitale din ţară care nu-şi mai pot desfăşura activitatea', menţionând, totodată, că datoriile pe care le are unitatea către furnizorii produsele necesare desfăşurării actului medical depăşesc 20 de milioane de lei.

Potrivit medicului, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate ar fi trebuit să-i vireze spitalului o diferenţă de 2,35 milioane de lei pentru serviciile medicale desfăşurate în luna aprilie, sume care nu au intrat în cont şi, în aceste condiţii, unitatea medicală nu a putut asigura decât plătirea salariilor angajaţilor şi a utilităţilor, iar tichetele de masă nu se mai acordă.

'Nu am putut face plăţi pentru fondul de pensii, şomaj şi asigurări de sănătate. Avem un deficit de 10 miliarde de lei vechi la Trezorerie, pentru că nu avem cum să plătim', a afirmat dr. Stoian.

SCJU, cel mai mare spital din judeţul Constanţa, are 1.300 de paturi şi peste 1.800 de angajaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Colectă publică pentru strângerea de fonduri necesare desfăşurării activităţii Spitalului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a demarat organizarea unei 'colecte publice' pentru strângerea de fonduri necesare achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unitate care nu mai are bani pentru a-şi putea continua activitatea.
Constanţa: Spitalul judeţean, fără bani pentru medicamente şi materiale sanitare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa nu mai are fonduri pentru achiziţionarea de medicamente, materiale sanitare şi soluţii perfuzabile, iar stocurile la limită care mai există sunt folosite doar în cazurile medicale foarte grave, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unităţii...
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Bistriţa-Năsăud: Peste 1,6 milioane de lei plătite pentru serviciile medicale efectuate în străinătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a plătit, în primele cinci luni ale anului, peste 1,6 milioane de lei pentru serviciile medicale de care au beneficiat asiguraţii din judeţ în alte state din Uniunea Europeană, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul acestei...
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.