Cele mai citite
 


Arad: Două saloane, inaugurate la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie
joi, 27 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două saloane care au fost modernizate şi dotate la standarde europene au fost inaugurate miercuri la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'dr. Salvator Vuia' din Arad, panglicile inaugurale fiind tăiate de prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ şi dr. Sorin Prişcă, managerul spitalului.
'Este vorba despre un salon de tip ?rooming', destinat mamei şi copilului şi unul postoperator, ambele pentru câte o singură persoană, fiecare având grup sanitar propriu, ambele saloane dispunând de condiţii hoteliere deosebite', a declarat dr. Sorin Prişcă.

Dacă lucrările la cel dintâi salon au fost realizate din fonduri proprii, la cel de al doilea lucrările au fost sponsorizate de către directorul de îngrijiri al spitalului, Liliana Riviş, şi soţul acesteia.

'După 14 ani de muncă în acest spital, am simţit nevoia să fac şi eu ceva pentru spital, să las ceva în urma mea', a declarat Liliana Riviş pentru AGERPRES.

Salonul destinat mamei şi copilului este dotat, de asemenea, cu o cădiţă pentru îmbăierea copilului şi cu masă pentru înfăşat, mamele care vor sta aici împreună cu nou-născutul urmând să înveţe cum să-l alăpteze, cum să-l spele şi să-l înfăşeze etc.

'Practic, aici va avea loc ultima etapă a cursului denumit 'Şcoala părinţilor', la care gravida împreună cu partenerul participă încă din primele luni de sarcină', a precizat managerul spitalului după inaugurarea celor două saloane, adăugând că acestea sunt un cap de serie la ceea ce urmează să se facă în acest spital pe linia îmbunătăţirii condiţiilor hoteliere ale unităţii.

'Am inaugurat astăzi două mici investiţii, realizate pe cele trei componente: a autorităţilor locale, a fondurilor proprii ale spitalului şi a sponsorizărilor din domeniul privat. Nu sunt investiţii de amploare foarte mare, dar ele dovedesc că ceea ce se poate realiza pe plan local este un lucru bun făcut şi de perspectivă. De aceea, sunt unul dintre susţinătorii descentralizării şi trecerii inclusiv a spitalelor către administraţiile locale', a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului Arad, Laurenţiu Călin Bibarţ, cu prilejul inaugurării celor două saloane.

În urmă cu trei săptămâni, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Arad au mai fost inaugurate alte două saloane destinate gravidelor cu sarcini ce prezintă risc din cauza existenţei unor boli asociate, gravide venite din întreg judeţul, şi un cabinet de psihologie, primul din istoria de peste 90 de ani a spitalului, cele patru rezerve urmând să funcţioneze în sistem de coplată, a cărei valoare urmează să fie stabilită de Comitetul Director al spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJ Arad alocă aproape 1,4 milioane lei pentru investiţii la spitalele din administrare Arad, 24 sep /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Arad va aloca suma de 1.379.000 de lei din bugetul propriu, pentru realizarea unor investiţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Dr.Salvator Vuia'', unităţi spitaliceşti pe care le-a preluat recent în administrare...
Arad: A fost inaugurat Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş', în parteneriat cu societatea Terapeutica din oraşul Chişineu Criş, a inaugurat, luni, Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' din municipiul Arad, unul dintre cele mai moderne de acest fel din România, care va funcţiona în regim de clinică universitară...
Arad: Ministrul Ladislau Ritli a inaugurat oficial Spitalul Orăşenesc din Ineu Arad, 9 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a efectuat vineri, o vizită de lucru în judeţul Arad, prilej cu care a inaugurat oficial Spitalul Orăşenesc din Ineu.
Arad:Prof.univ.dr. Gyorgy Bartfay, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Prof.univ.dr. Gyorgy Bartfay, director adjunct al Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Facultăţii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe din Szeged, Ungaria, preşedintele Fundaţiei 'Egon Diczfalusy', i-a fost conferit vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest...
Mureş: Cel mai mare spital privat din judeţ va fi inaugurat în februarie Târgu Mureş, 18 ian /Agerpres/ - Centrul Medical Nova Vita inaugurează în această lună, la Târgu Mureş, cel mai mare spital privat din judeţul Mureş, în urma unor investiţii în valoare de peste 7 milioane de euro, făcute de omul de afaceri Virgil Mailat.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...