Cele mai citite
 


Doar trei medici înscrişi la concursul pentru locurile vacante
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sfântu Gheorghe, 17 mar /Agerpres/ - Doar trei medici s-au înscris la concursul organizat de Ministerul Sănătăţii pentru posturile vacante din unităţile sanitare din judeţul Covasna.

Şefa Autorităţii de Sănătate Publică a judeţului Covasna, Deme Judit a precizat că la concurs au fost scoase 67 de posturi în şase spitale, pe care s-au înscris doar trei candidaţi, respectiv doi medici specialişti şi un rezident.

Preşedintele Colegiului Medicilor din judeţul Covasna, Kerekes Jeno este de părere că lipsa de interes pentru posturile scoase la concurs este cauzată de faptul că specialiştii, îndeosebi cei tineri, ''trag'' spre centrele universitare unde există spitale mai bine dotate şi profesionişti de la care să înveţe meserie.
Pe de altă parte, foarte mulţi sunt tentaţi să plece în străinătate, îndeosebi în ţările vest-europene care se confruntă, de asemenea, cu o lipsă acută de medici specialişti.
''Trebuie să mai luăm în calcul şi faptul că în unele domenii nu există suficienţi specialişti, cum ar fi urgenţa'', a spus Kerekes Jeno, potrivit căruia ''lipsa de apetit'' a multor medici de a lucra în spitale ar mai putea fi explicată şi prin faptul că sunt mult prea prost plătiţi faţă de pregătirea profesională pe care o au şi faţă de importanţa muncii lor.
''Să nu uităm că medicina nu e o profesie uşoară, iar din cauza acuzaţiilor de malpraxis mulţi preferă să facă o medicină defensivă, de autoapărare. Pe de altă parte, veniturile sunt mult prea mici pentru o categorie socială de elită'', a mai declarat preşedintele Colegiului medicilor Covasna. AGERPRES (Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.