Cele mai citite
 


Mexicul va interzice junk foodul din şcoli pentru a combate obezitatea
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mexicul se pregăteşte să lupte cu obezitatea tot mai pronunţată a copiilor săi prin interzicerea comercializării de junk food (mâncare nesănătoasă suprasaturată cu grăsimi şi îndulcitori) în şcoli, fiind vizate inclusiv mâncărurile tradiţionale cu care au crescut generaţii nenumărate de copii, informează AP.
Reglementările antiobezitate prezentate miercuri de oficiali din domeniile sănătăţii şi al educaţiei par mai degrabă potrivite unui bar de salate din Manhattan decât pentru curtea unei şcoli mexicane, comentează AP.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se speră în punerea în practică a reglementărilor în materie de consum alimentar odată cu începerea noului an şcolar în luna august. Acestea trebuie să mai fie aprobate de experţi şi de o comisie de examinare. Legea alimentaţiei infantile priveşte toate cele 220.000 de şcoli publice şi private primare şi de gimnaziu, care deservesc 25 de milioane de elevi.

Preşedintele Felipe Calderon a lansat în ianuarie o campanie antiobezitate, amintind realitatea că incidenţa obezităţii printre tineri s-a triplat în Mexic în ultimele trei decenii, ajungând la cea mai înaltă rată a fenomenului în plan mondial.

Circa 4,5 milioane dintre copiii mexicani cu vârste între 5 şi 11 ani sunt supraponderali, iar 25% din toţi copiii din această ţară sunt supraponderali.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii din Spania vrea o alimentaţie mai sănătoasă în şcoli Ministerul Sănătăţii a ajuns la un acord cu reprezentanţii comunităţilor autonome spaniole, pentru a limita vânzarea anumitor alimente în şcolile generale şi a scoate aparatele automate cu alimente şi băuturi din centrele de învăţământ cu finanţare publică, anunţă postul public de radio. Este vorba de...
OMS stabileşte o comisie de experţi pentru a lupta împotriva obezităţii infantile Obezitatea infantilă este o mare problemă, o provocare uriaşă pentru sănătatea publică, căreia până acum nu i s-a acordat atenţia cuvenită, a apreciat Peter David Gluckman - copreşedinte al unei comisii instituite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a lupta împotriva obezităţii în rândul...
Iaurtul are beneficii dovedite în combaterea obezităţii infantile, susţin specialiştii Copiii şi adolescenţii care consumă regulat iaurt au un aport caloric şi de grăsimi mai redus, un aport crescut de calciu, potasiu şi vitamina D, valori mai mici pentru indicele de masă corporală, circumferinţa taliei şi mărimea pliului subscapular, susţin specialiştii.
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
Iaurtul - beneficii dovedite în combaterea obezității infantile Obezitatea infantilă se află în creștere în întreaga lume, după cum arată un plan de acțiune recent al Organizației Mondiale a Sănătății. Obezităţii infantile îi sunt asociate probleme serioase de sănătate, ce nu ar trebui ignorate: rezistența la insulină și diabetul de tip 2, sindromul card...
Daciana Sârbu: Trecem printr-o criză legată de obezitate, mai ales în rândul copiilor Bruxelles, 16 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Necesitatea modificării legislaţiei europene în materie de nutriţie, în condiţiile în care rata obezităţii mondiale în rândul copiilor, dar şi al adulţilor este tot mai mare, a constituit principala temă a conferinţei "Suntem...