Cele mai citite
 


O bolnavă de cancer va fi operată împotriva voinţei ei, a decis un judecător britanic
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O pacientă bolnavă de cancer va fi obligată să se supună, împotriva dorinţei sale, unui tratament chirurgical care i-ar putea salva viaţa, în urma unui ordin fără precedent dat de un judecător, relatează cotidianul The Telegraph, în ediţia de joi.
Medicii vor avea permisiunea de a o seda în mod forţat pe pacientă în locuinţa ei şi de a o aduce la spital. Femeia ar putea fi obligată să rămână apoi sub supraveghere medicală.

Tratamentul a fost ordonat de judecător de la Curtea de Protecţie, după ce chirurgii de la spitalul local au cerut permisiunea de a-i impune pacientei, în vârstă de 55 de ani, un tratament chirurgical, în absenţa căruia cancerul de uter de care suferă i-ar fi fatal.

În decizia sa, judecătorul a invocat faptul că femeia, care are dificultăţi de învăţare, a fost considerată incapabilă să ia o decizie raţională în privinţa operaţiei. Pacienta fusese de acord cu operaţia, dar s-a răzgândit şi a refuzat în mod repetat să vină la consultaţii, pretextând fobia de spitale şi ace.

Cazul a provocat o intensă dezbatere etică şi legală. Experţii au pus sub semnul întrebării dreptul avocaţilor şi al medicilor de a ignora dorinţele pacienţilor, şi justificarea folosirii forţei în asigurarea unui act medical.

Legea din 2005 referitoare la capacitatea mintală le dă dreptul pacienţilor să specifice în avans condiţiile în care nu vor să primească tratament medical, semnând documente juridic constrângătoare.

Aceeaşi lege permite Curţii de Protecţie să decidă în interesul persoanelor cu capacitate mintală redusă, în ce priveşte bunăstarea şi tratamentul lor medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România - pe harta mondială a chirurgiei oncoginecologice: 5% dintre intervențiile de tratament conservator pentru cancerul de col uterin din lume se realizează la noi în țară, fără nicio complicație sau recidivă a bolii. 8 din 52 de femei operate prin această intervenție, în România, au decis să aibă copii și au dus sarcina la termen în condiții perfect...
Puteţi preveni cancerul de piele protejându-vă de soare în primii 20 de ani de viaţă Chiar dacă soarele şi transferul genetic favorizează tot mai des apariţia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afecţiunii ajută la creşterea şanselor de vindecare.
Nou-născut adus pe lume de o pacientă operată de cancer de col Conf. dr. Petre Brătilă a asistat la naşterea primului bebeluş adus pe lume de o pacientă operată de cancer de col.
Un câine a salvat viaţa stăpânei sale depistându-i cancerul la sân O femeie spune că şi-a aflat diagnosticul de cancer la sân după ce a fost alertată de câinele ei. Carol Witcher crede că boxerul ei de opt ani, Floyd Henry, i-a 'mirosit' boala, atingând-o apoi insistent pe sânul drept, scrie Daily Mail.
Peste 1.500 de români au apelat la Anadolu Medical Center pentru tratamente Specialiştii de la Anadolu Medical Center din Istanbul le-au prezentat miercuri pacienţilor români factorii cei mai importanţi pentru îmbunătăţirea ratei de succes în tratamentul cancerelor ginecologice.
Suceava: Femeie de 35 de ani, bolnavă de cancer, salvată printr-o intervenţie în premieră într-un spital judeţean O suceveancă în vârstă de 35 de ani, mamă a trei copii, a fost salvată de la moarte în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava printr-o intervenţie realizată în premieră într-un spital judeţean din Romania, a declarat presei, miercuri, directorul medical al unităţii spitaliceşti, şeful secţiei de...