Cele mai citite
 


Senatul a aprobat o listă a alimentelor sănătoase admise în şcoli
miercuri, 19 septembrie 2007   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Senatorii au aprobat în plen, cu 46 de voturi pentru şi o abţinere, propunerea legislativă pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar. Iniţiativa, aparţinând unui grup de 26 de senatori ai grupurilor parlamentare PNL, PSD, PC, PRM, PD, minorităţilor naţionale şi independenţi, propune crearea cadrului legislativ care să permită stabilirea unei alimentaţii sănătoase în unităţile de învăţământ preuniversitar, constând în interzicerea distribuirii, comercializării sau preparării alimentelor nesănătoase, tip ''fast food'' sau ''junk food'', precum şi a promovării unor astfel de produse în incinta şcolilor.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolae Hâncu: Măsurile pentru o alimentaţie sănătoasă sunt necesare Prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Societăţii Române de Diabet şi Boli de Nutriţie, a declarat pentru AGERPRES că este binevenită orice măsură care conduce la scăderea consumului de produse nesănătoase precum cele de tip fast-food.
Program pentru o alimentaţie sănătoasă a elevilor Zalău, 14 aprilie /Agerpres/ - Programul "Alimentaţie Sănătoasă", care îşi propune implementarea unui mod de alimentaţie sănătos în şcoli şi grădiniţe, a demarat marţi, în Sălaj, la iniţiativa Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ), a Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) şi a Oficiului Judeţean pentru...
Adolescenţii, mai deschişi să adopte o alimentaţie sănătoasă dacă li se pare că astfel pot fi rebeli (studiu) Metodele prin care se exploatează nevoia tinerilor de fi rebeli şi de a face dreptate în societate îi pot determina pe aceştia să adopte obiceiuri sănătoase de hrănire, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, informează, The Guardian.
Ortorexia, obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă, nu este lipsită de riscuri (studiu) Ortorexia este o tulburare de comportament alimentar care constă într-o obsesie pentru o alimentaţie sănătoasă. Oamenii care suferă de această patologie sunt obsedaţi să caute hrană cât mai sănătoasă şi resping sistematic alimente cunoscute ca nesănătoase. Se feresc să mănânce o cantitate cât de mică...
Eurodeputatul Daciana Sârbu pledează pentru o alimentaţie sănătoasă pentru copii Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu s-a aflat, vineri, la Iaşi, alături de membrii Asociaţiei 'Şcoala pentru Sănătate', într-un turneu naţional pentru o campanie privind alimentaţia sănătoasă a copilului.
5 pasi catre o alimentatie sanatoasa Dr. Serban Damian, nutritionist sportiv la Centrul de Nutritie Superfit, intr-un interviu pentru siteul www.doctorbun.ro despre pasii necesari pentru a avea o alimentatie sanatoasa.