Cele mai citite
 


Spitalele din municipiu mai au nevoie de 155 de medici
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Braşov, 17 mar /Agerpres/ - Spitalele din Braşov se confruntă, în prezent, cu o lipsă acută de medici şi de cadre medii sanitare.

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, în prezent sunt vacante 155 de posturi de medici şi 273 pentru asistenţi medicali. Deficitul se ridică la 23% în cazul medicilor şi 12 % la cadrele medii sanitare.

Din acest punct de vedere situaţia cea mai grea este la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă, Spitalul de Copii şi Maternitate.
La Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean, în loc de 26 de medici cât ar fi normal sunt, în prezent, doar 13, în condiţiile în care, în fiecare zi la această secţie se prezintă 200 de persoane.
Medicii au fost împărţiţi câte doi pe tură astfel că unui medic îi revin câte o sută de persoane. Tot Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă mai are nevoie de 45 de asistente, infirmiere, îngrijitoare şi brancardieri, în timp ce la Maternitate ar trebui 60 de cadre medicale şi personal auxiliar.
Deşi Guvernul a dat, deocamdată, o derogare pentru medici de la ordonanţa privind blocarea posturilor vacante, cadrele medicale nu se înghesuie la concurs.
Pentru rezidenţiat, la nivelul judeţului Braşov au fost scoase la concursul naţional care va avea loc pe 25 martie, 43 de posturi pentru care s-au înscris 13 persoane, iar la Unitatea de Primiri Urgenţe pe cele 9 posturi de medici de urgenţă nu s-a înscris niciun candidat.
Migrarea medicilor s-a făcut, în special, spre domeniul privat sau spre alte meserii mai bănoase. De asemenea, s-a observat că, după aderarea României la Uniunea Europeană, numărul medicilor, dar şi al asistentelor şi infirmierelor spre ţările europene a căpătat o amploare deosebită, având în vedere şi salariile pe care le primesc în ţările vest europene, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. AGERPRES/(Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.