Cele mai citite
 


Preşedintele CNAS: Deficitul la fondul de sănătate este de 18 la sută
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colectarea la fondul de sănătate se face în proporţie de 82 la sută, existând un deficit de 18 procente, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă.
Preşedintele CNAS a precizat că, de la 1 iulie, va intra în vigoare, după ce va fi supusă dezbaterii publice, noua modalitate de compensare pe clase de medicamente.

Lucian Duţă a explicat că acesta este un sistem care e adoptat în multe ţări europene, printre ele şi Olanda.

El a subliniat că aceasta va permite o accesibilitate mai mare a pacienţilor la medicamente. Cele care sunt sub preţul de referinţă vor fi suportate de CNAS şi vor fi compensate 90 la sută. Preşedintele CNAS a subliniat că nu se ia în considerare cel mai mic preţ de referinţă, ci se va face o medie.

În ceea ce priveşte poziţia medicilor care au acţionat în Justiţie Contractul-cadru pe 2010 şi normele de aplicare, Duţă a susţinut că prof. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), îşi face campanie electorală. El spune că, după discuţiile purtate cu medicii de familie, poziţia CMR nu este reprezentativă pentru asociaţiile profesionale ale acestora.

Directorul financiar de la Spitalul Municipal Paşcani, Daniela Miron, a declarat, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o reprezintă a primit doar 52 la sută din fonduri pentru acoperirea salariilor. Ea a evidenţiat că spitalul se descurcă prin faptul că au făcut rezerve pentru patru - cinci luni de medicamente şi materiale sanitare şi un cont disponibil pentru o perioadă similară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Preşedintele CNAS: Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că pe lista medicamentelor compensate şi gratuite adoptată marţi de Guvern se află şi o moleculă pentru boli rare.
Preşedintele CNAS: Este inacceptabil ca pacienţii internaţi în spital să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că i se pare de neacceptat ca pacienţii internaţi în spitalele din România să fie nevoiţi să îşi cumpere anumite medicamente.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.