Cele mai citite
 


Iaşi: Unităţile de urgenţe ale spitalelor aglomerate de pacienţi
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o mie de persoane au venit în ultima săptămână la cele patru Unităţi de Primire a Urgenţelor (UPU) din Iaşi doar pentru o consultaţie, de teamă că vor fi puşi de medicii de familie să achite taxe de consult.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi afirmă, în baza statisticilor medicale din ultima săptămână, că 2.616 persoane s-au prezentat la 'urgenţele' celor patru mari spitale din Iaşi, unde pentru 1.548 dintre aceştia medicii au constatat că nu este necesară internarea.

Cea mai mare adresabilitate, susţine Voicescu, a fost înregistrată la UPU de la Spitalul Universitar 'Sf. Spiridon' întrucât au ajuns 804 persoane, din care doar 202 au fost internaţi în regim continuu, iar trei au avut spitalizare de zi. Din cei 804 ajunşi al Sf Spiridon, 343 de persoane au fost transportate la spital cu ambulanţa. La polul opus se află la Spitalul de Neurochirurgie 'N. Oblu', care a primit 438 de pacienţi.

O altă Unitate de Primire Urgenţe solicitată de cetăţeni în ultimele şapte zile, susţine reprezentantul DSP, a fost cea de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan', unde 764 persoane au solicitat servicii medicale, 154 dintre acestea au fost transportate cu ambulanţa, 124 au fost internate în regim continuu, 91 în regim spitalizare de zi.

Marius Voicescu susţine că 549 din bolnavii ajunşi la Spitalul Clinci de Urgenţe 'Sf. Ioan' din Iaşi, au fost doar examinaţi fără a fi necesară internarea.

O altă Unitate de Primire a Urgenţelor aglomerată a fost cea de la Spitalul de Pediatrie 'Sf. Maria', unde s-au prezentat 610 persoane, din care 408 au fost internaţi în regim continuu, 202 au fost examinaţi fără internare, iar 188 au fost transportaţi cu ambulanţa.

Potrivit sursei citate, 185 de persoane de la UPU a Spitalului 'Sf. Spiridon' au fost trimise către alte spitale, în timp ce 49 au fost plimbate de la UPU ce aparţine de Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' întrucât afecţiunea pentru care s-a prezentat pacientul a fost de competenţa unei specialităţi medicale care nu există în spitalul respectiv sau a fost necesară o investigaţie ce nu putea fi efectuată în acel spital.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Iaşi: DSP va sesiza Colegiul Medicilor în cazul profesorului mort după ce a fost plimbat între spitale Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi vor constitui o comisie formată din directorul executiv şi directorul executiv adjunct care împreună cu managerii de spitale şi directorii medicali vor evalua, din nou, protocoalele de colaborare încheiate între unităţile sanitare din judeţul Iaşi.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Iaşi: Victimă a unui accident rutier trimisă de la un spital la altul Un student la medicină, în vârstă de 21 de ani, victimă a unui accident rutier care a avut loc în comuna Cotnari, a ajuns după mai bine de opt ore la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi.
Iaşi: A bătut medicii şi asistentele pentru că i-au salvat viaţa Iaşi, 6 aug /Agerpres/ - Personalul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', din Iaşi, a fost agresat în noaptea de joi spre vineri de unul dintre pacienţi.
Iaşi: Tentativă de suicid la 89 de ani, din cauza diminuării pensiilor Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au constatat cu surprindere că două femei în vârstă au decis să îşi pună capăt zilelor de teamă că vor muri de foame.