Cele mai citite
 


Bihor: Biobază inaugurată la Facultatea de Medicină Oradea
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) a Universităţii Oradea a inaugurat joi Biobaza Centrului de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă (CCMIP), care va deservi trei instituţii universitare - Facultatea de Medicină, Facultatea de Protecţia Mediului şi Facultatea de Ştiinţe.
După un scurt istoric al activităţilor derulate sub egida Centrului de Cercetări, rectorul Cornel Antal şi decanul FMF, prof. Gheorghe Bumbu, au tăiat panglica inaugurală a biobazei.

'Mă bucur că în anul în care sărbătorim în oraşul nostru 230 de ani învăţământ universitar avem ocazia să inaugurăm această bază pentru studii şi cercetări, care a luat fiinţă prin eforturile conducerii facultăţii de medicină. Ţin să apreciez, în mod deosebit, prestaţia decanului Gheorghe Bumbu, care duce spre performanţă studiul medical orădean,' a declarat rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal.

În clădirea amenajată modern se vor desfăşura experimente medicale pe animale şi cuprinde spaţii de depozitare, de creştere şi înmulţire a animalelor mici şi mijlocii, o sală de inoculare şi simulare a patologiei umane, săli de operaţie pentru intervenţii chirurgicale, săli de demonstraţii medicale, birouri şi anexe.

Potrivit conf. dr. Ligia Burtă, directorul CCMIP, aparatura este specifică unor săli de intervenţii pe animale, având în dotare o combină laparoscopică, aparate de artroscopie, instrumentar adecvat. Baza materială de studiu este constituită, în prezent, din 250 de şobolani wistar, dar vor fi achiziţionate şi animale mijlocii (capre şi oi).

Şi-au manifestat încrederea într-o colaborare îndelungată şi decanii Facultăţii de Protecţia Mediului, prof. Vasile Bara, respectiv cel al Facultăţii de Ştiinţe, prof. Sanda Filip.

După prezentarea unei propuneri de studiu de cercetare pe model animal, invitaţii la deschiderea oficială au vizitat biobaza şi au participat la lansarea colecţiei de cărţi şi manuale a Centrului de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă a FMF.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Studenţi medicinişti premiaţi pentru proiectele lor de cercetare şi implicare în viaţa medicală Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă din Oradea a premiat luni 120 de studenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, români şi străini, într-o gală festivă pentru a le mulţumi celor care prin activitate extracurriculară au susţinut dezvoltarea conceptului medical ştiinţific...
Bihor: Conferinţă naţională la Facultatea de medicină din Oradea dedicată uroginecologiei Prima ediţie a Conferinţei Naţionale în Urologie şi Uroginecologie - UROGYN 2011, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în perioada 21-26 noiembrie, a marcat vineri, înfiinţarea unei noi subspecializări - uroginecologia, demers susţinut de decanul FMF Oradea, prof. univ. Gheorghe...
Bihor: Facultatea de medicină orădeană, apreciată de decanii medicinişti din ţară Oradea, 24 apr /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină din România (ADFMR), prof. univ. Anca Buzoianu, a apreciat, sâmbătă, ca fiind un ''progres notabil'' tot ceea ce s-a realizat, într-un timp foarte scurt, la Facultatea de medicină şi farmacie Oradea pentru îmbunătăţirea...
Bihor: Zilele Medicale Orădene, la ediţia XXI Facultatea de Medicină şi Farmacie din Universitatea Oradea organizează, în perioada 19-25 noiembrie, cea de-a XXI-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene, o amplă manifestare ştiinţifică cu participarea unui mare număr de specialişti, din ţară şi străinătate şi studenţi medicinişti.
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
Bihor: 20 de ani de existenţă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea a marcat miercuri două decenii existenţă, printr-o manifestare din cadrul Zilelor Medicale care au loc până pe 26 noiembrie.