Cele mai citite
 


Cristian Irimie: Datoriile spitalelor vor fi plătite de Guvern
vineri, 28 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, a declarat, joi, la Ploieşti, într-o conferinţă de presă susţinută în urma unei dezbateri a proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării, că datoriile spitalelor din România vor fi plătite de Guvern, astfel încât unităţile spitaliceşti să fie predate autorităţilor locale fără datorii.
'Printre cerinţele transmise de autorităţile publice locale a fost un lucru foarte clar şi bine definit: ca spitalele să fie predate la zero din punctul de vedere al situaţiei financiare. Guvernul face eforturi pentru ca unităţile să fie predate în condiţiile pe care le cer cei care le vor administra. (...) Datoriile vor fi plătite de Guvern. (...) Vom vedea din ce, nu vă pot da un răspuns acum', a precizat reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Cristian Irimie a subliniat că dorinţa Guvernului şi a Ministerului Sănătăţii nu este aceea de a 'abandona' sistemul medical pe umerii comunităţilor locale, scopul organizării acestei întâlniri de la Ploieşti fiind acela de a le explica foarte clar celor care vor prelua spitalele ce înseamnă, concret, descentralizarea.

În ceea ce priveşte situaţia datoriilor unităţilor spitaliceşti din Prahova, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Cristian Vintilescu, a afirmat că sumele cumulate ajung la aproximativ cinci milioane de euro.

'Sunt trei spitale care au datorii foarte mari: cel din Câmpina, Spitalul de Obstetrică - Ginecologie şi Spitalul Judeţean Ploieşti', a precizat Vintilescu.

În cazul spitalului din Câmpina, ale cărui datorii depăşesc suma de o sută miliarde lei vechi, o comisie de la Curtea de Conturi a evaluat situaţia, iar deciziile vor fi luate pe scară ierarhică.

'Aici a fost vorba despre un management neperformant, şi despre o serie de situaţii criticabile', a mai declarat şeful DSP Prahova.

'În România, sunt spitale care au făcut datorii peste bugetul alocat fără a avea servicii medicale corespunzătoare, sau au aplicat servicii medicale suplimentare faţă de contractul cu Casa, dar şi altele care nu îşi pot justifica acele cheltuieli peste buget, încălcându-se legea finanţelor publice. Se va face o analiză foarte serioasă şi se vor plăti aceste datorii. (...) Dar, dacă managerii sunt vinovaţi, atunci să plătească ei pentru că nu ne mai putem permite să premiem în continuare repetenţii, să ştergem datorii făcute de unii incompetenţi', a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

La dezbaterea de la Ploieşti au mai participat parlamentari de Prahova, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, primarii localităţilor unde funcţionează spitale, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Prahova şi directori de spitale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Propunem CJ Prahova suspendarea managerului Spitalului de Urgenţă Ploieşti pe durata anchetei Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, marţi, la Ploieşti, că va propune Consiliului Judeţean Prahova să-l suspende pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, cel puţin pe durata anchetei derulată la unitatea spitalicească.
Prahova: Comisie de anchetă pentru verificarea cheltuirii de către SJU Ploieşti a fondurilor de la CJ O comisie de anchetă a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova a fost desemnată pentru a verifica modul în care au fost cheltuite fondurile pe care CJ le-a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, decizia fiind luată în contextul evenimentelor care s-au derulat în ultimele săptămâni la cea mai...
Prahova: Comisia de la Ministerul Sănătăţii a ajuns pentru anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Comisia de la Ministerul Sănătăţii care va efectua o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a ajuns miercuri la această unitate sanitară, controlul urmând să se desfăşoare pe parcursul a trei zile.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Prahova: Activitatea într-o clădire a SJU Ploieşti va fi suspendată în urma anchetei Ministerului Sănătăţii Activitatea într-o clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti în care funcţionează trei secţii va fi suspendată în urma anchetei pe care Ministerul Sănătăţii a desfăşurat-o la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.