Cele mai citite
 


Medicii nu au nici o vină în cazul femeii plimbată între secţii
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Satu Mare, 17 mar/Agerpres/ - Colegiul Medicilor (CM) Satu Mare a stabilit că medicii nu au nicio vină în cazul femeii din Tătăreşti, care a decedat la scurt timp după ce a fost "pasată" timp de două zile între secţiile Spitalului Judeţean.

Preşedintele CM Satu Mare, Dumitru Fanea, a declarat, marţi, într-o conferinţe de presă, că nu pot fi aduse acuzaţii medicilor în cazul pacientei de 71 de ani, bolnavă cu inima. El a precizat că medicul Alina Mureşan a procedat corect când a decis să nu o interneze pe bătrână la secţia de interne şi a trimis-o înapoi la Unitatea de Primire a Urgenţelor, deoarece aşa a beneficiat de supraveghere medicală, în caz contrar ar fi beneficiat doar de un pat. În urma audierii persoanelor implicate, CM a ajuns la concluzia că bătrâna a primit mâncare, a stat într-un pat şi a fost sub supraveghere medicală, nu a fost ţinută pe holuri, aşa cum a mărturisit femeia reporterilor care filmau cu camera ascunsă, înainte de deces.

Tot în acest caz, ancheta Spitalului Judeţean a stabilit unele sancţiuni, iar subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), Raed Arafat, a propus alte sancţiuni.
Comisia de anchetă din cadrul Spitalului Judeţean a propus reducerea salariului cardiologului Alina Mureşan cu 5% pe o durată de o lună şi nu desfacerea contractului de muncă, aşa cum a propus comisia de la nivelul MSP. Medicului Alina Mureşan i se impută că nu a internat-o pe bătrână pe motiv că nu sunt locuri, deşi s-a descoperit că mai erau patru locuri libere.
De asemenea, comisia spitalului a mai propus reducerea cu 5% a salariului medicului şef de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) dr. Moldovan Adriana şi sancţionarea cu avertisment scris a dr. Suciu Bogdan Adriana, medic UPU, dr. Gavrilaş Diana, medic UPU, as. med. Baban Maria, asistent şef UPU, as. med. Boje Adriana, as. med. Csaki Levente, as. med. Costea Ştefania, as med. Barar Ildiko.
Conducerea SJ şi-a însuşit această anchetă şi a emis dispoziţiile de sancţionare administrativă, care pot fi contestate în termen de 30 de zile de către medicii implicaţi.
Cornelia Bozga de 71 de ani, din localitatea Tătărăşti, a decedat la câteva ore după ce a fost pasată între secţiile Spitalului Judeţean Satu Mare. Aceasta s-a prezentat luni, 2 februarie, la ora 12,35, la UPU Satu Mare, spunând că are probleme cardiace. Medicii i-au pus diagnosticul de puseu hipertensiv, insuficienţă cardiocirculatorie decompensată clasa NYHA-3 şi fibrilaţie atrială cronică. După ce a fost pasată timp de două zile între secţia de cardiologie şi UPU, femeia a fost transportată acasă, unde a decedat.
În urma autopsiei cadavrului a rezultat că femeia a murit din cauza unei insuficienţe cardiorespiratorii acute, a miocardo-fibro-sclerozei avansate, a artero-sclerozei coronare aortice şi a obezităţii de gradul III morbidă. AGERPRES/(Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.