Cele mai citite
 


Spălatul pe dinţi îndepărtează riscul cardiac /studiu/
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Riscul de a contracta o maladie cardiacă creşte cu 70% la persoanele care au o proastă igienă buco-dentară, în raport cu cele care se spală pe dinţi de două ori pe zi, potrivit unui studiu publicat de British Medical Journal /BMJ/, citat de AFP.
Legăturile între problemele cardiace şi maladiile gingivale constituie obiectul unui interes care s-a dublat în ultimele două decenii. Echipa lui Richard Watt /University College of London/ a căutat să afle dacă numărul cotidian al periajului dinţilor are un impact asupra riscului de a dezvolta o maladie cardiacă.

Cercetătorii au analizat datele despre modul de viaţă a peste 11.000 de adulţi scoţieni /tabagism, activitate fizică, igienă buco-dentară/. Ei au realizat, de asemenea, prelevări sanguine pentru a determina nivelurile de inflamare în corp.

Aceste date au fost coroborate cu spitalizările şi decesele survenite în Scoţia până în decembrie 2007. În total au fost monitorizate 555 de evenimente cardiovasculare, dintre care 170 au antrenat decesul, în cei opt ani câţi a durat cercetarea.

Rezultatele au arătat că igiena buco-dentară este în general satisfăcătoare, cu 62 % dintre participanţi care au declarat că se duc la dentist la fiecare şase luni, iar 71 % au afirmat că îşi spală dinţii de două ori pe zi.

După ce au ajustat datele pentru a ţine seama de factori de risc cardiovascular cunoscuţi /clasă socială, obezitate, tabagism, antecedente familiale/, cercetătorii au arătat că participanţii care declară că se spală pe dinţi de mai puţin de două ori pe zi prezintă un risc de maladie cardiacă majorat cu 70 % faţă de cei care îşi le asigură dinţilor periajul zilnic de două ori, a conchis profesorul Watt.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.
Tu esti predispus la afectiuni gingivale? Afectiunile gingivale afecteaza in fiecare an milioane de oameni din intreaga lume. Acestea reprezinta problema numarul 1 in igiena orala. Conform unui studiu aproximativ 80-85% dintre persoane risca sa faca o forma de boala parodontala cu evolutie cronica, 10% din populatie nu face nici un fel...
Studiu stomatologic Bucureşti, 29 nov./Agerpres/- În perioada 16 noiembrie - 14 decembrie, cu sprijinul Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS), Dentist.ro desfăşoară un studiu cu tematică stomatologică, efectuat în cabinetele stomatologice din Bucureşti.
Iaşi: Aproape 20% din populaţia judeţului nu se spală pe dinţi, iar jumătate nu a fost la stomatolog, relevă un studiu Mai bine de jumătate din populaţia judeţului nu trece pragul medicului stomatolog, iar 19 la sută din persoane nu se spală pe dinţi, reiese dintr-un studiu prezentat miercuri de Asociaţia Societatea Română de Reabilitare Orală.
Campania "Zâmbeşte România": Parlamentarii au primit sfaturi de igienă orală de la copii Parlamentarii au primit sfaturi de igienă orală de la copii în cadrul campaniei "Zâmbeşte România", cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale care se marchează pe 20 martie.
Aproape 80% dintre români au probleme dentare(studiu) Aproape 80% dintre români au probleme dentare, apariţia cariilor fiind cea mai frecventă afecţiune, în timp ce europenii se declară mulţumiţi de starea dinţilor, relevă un studiu Ipsos, dat publicităţii joi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale.