Cele mai citite
 


Mareea neagră din SUA: şapte persoane angajate în lucrările de depoluare, spitalizate
duminică, 30 mai 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şapte persoane care au luat parte la lucrările de depoluare ale Golfului Mexic au fost spitalizate după ce au raportat ameţeli, dureri de cap şi greţuri în timp ce lucrau pe bărci în largul coastei statului Louisiana, relatează AP.
Purtătoarea de cuvânt a Centrului medical West Jefferson, Taslin Alfonzo, a declarat joi că medicii cred că motivul cel mai probabil este iritarea chimică şi deshidratarea provocată de perioada lungă petrecută în soare.

Alfonzo a mai precizat că lucrătorii spitalizaţi le-au spus medicilor că ei sunt de părere că substanţele chimice folosite pentru dispersarea petei de petrol le-au provocat simptomele.

Autorităţile susţin că lucrătorilor li s-a făcut rău miercuri, în timp ce desfăşurau activităţi de curăţare a petei de petrol în regiunea Breton Sound, situată la sud-est de New Orleans.

Toate cele 125 de nave care participau la efortul de depoluare în zonă au fost rechemate, notează AP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: creşte îngrijorarea privind sănătatea mintală a celor afectaţi de scurgerea de petrol din Golful Mexic Washington, 11 iul /Agerpres/ - Temerile privind o creştere a bolilor legate de stres şi a problemelor de sănătate mintală ca urmare a scurgerii de petrol din Golful Mexic sunt din ce în ce mai accentuate, însă oficialii din domeniul sănătăţii susţin că le lipsesc datele despre amploarea fenomenului...
SUA: Justiţia respinge plângerile guatemalezilor supuşi în anii 1940 unor experimente medicale Un judecător american a respins plângerea penală depusă împotriva autorităţilor SUA de victimele guatemaleze ale unor experimente medicale efectuate de cercetători americani în anii 1940, relatează joi Associated Press.
SUA: Patru răniţi în explozia unei rafinării din California Patru angajaţi au fost răniţi uşor miercuri în urma unei explozii care s-a produs la o rafinărie de petrol a companiei ExxonMobil la sud de Los Angeles, a informat conducerea grupului, potrivit AFP.
SUA: California interzice accesul minorilor la saloanele de bronzat California a devenit luni primul stat american care a interzis accesul minorilor la saloanele de bronzat, despre care se bănuieşte că ar contribui la apariţia cancerului de piele, informează AFP.
SUA: Creşte alarmant numărul copiilor morţi în maşini din cauza hipertermiei Guvernul Statelor Unite ale Americii a transmis un avertisment, împreună cu diverse organizaţii neguvernamentale, asupra pericolului la care sunt supuşi copiii uitaţi în automobilele încinse în zilele toride de vară, transmite vineri AP.